Criteriul National

Halep ajunge în sferturile competiției de la Miami

Halep ajunge în sferturile competiției de la Miami
martie 31
05:28 2015

Simona Halep a reușit în această dimineață performanța de a se califica în sferturile  turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, învigînd-o pe italianca Flavia Penetta.

Întâlnirea dintre cele două nu a fost una ușoară, ambele luptând până în ultimul moment pentru victorie. Simona, numărul 3 WTA și cap de serie numarul 3, a trebuit să-și ia revanșa în fața Flaviei Penetta. Cele două s-au mai întâlnit în decursul carierei lor sportive, încă de trei ori, când, italianca s-a impus de fiecare dată. Acum a venit rândul  tenismenei române să puncteze, fapt ce a propulsat-o în următoarea etapă, într-un meci cu americanca Sloane Stephens.

Meciul disputat în această dimineață a adus în prim plan dorința aprigă a celor două jucătoare de a câștiga, fapt ce s-a văzut în scorul strâns dintre cele două. Abia la sfârșitul primului set, când scorul era 3-2, Simona a reușit să valorifice două mingi de break. De aici și până la obținerea rezultatului câștigător nu a mai fost decât un pas… destul de solicitant și anevoios, dar cu o mare satisfacție finală. Cinci break-uri consecutive au pus în valoare jocul lui Halep, dar și deconcentrarea  de trei ori consecutiv în timpul serviciului,care i-a permis italiencei să conducă cu 5-2 , au contribuit la revenirea româncei.Acesta a fost momentul culminant în care Simona și-a impus jocul,care a dus în final la câștigarea meciului. Această victorie vine și pe fondul disputei dintre adversara Flavia Penetta și publicul din tribune, care a dus la deconcentrarea ei de-a lungul meciului. Sportiva constănțeană și-a făcut de fiecare dată serviciul, în timp ce Pennetta l-a pierdut o singură dată.

Traseul parcurs de Halep este unul ascendent, ea reușind să își înscrie în palmares cea de-a 13-a victorie consecutivă. Pentru calificarea în sferturile de finală, Simona Halep și-a asigurat 215 puncte WTA și un cec în valoare de 112.270 de dolari.

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo