Criteriul National

Halkidiki – încercare de supravieţuire a profesioniştilor din turism – International

Halkidiki – încercare de supravieţuire a profesioniştilor din turism – International
august 18
04:05 2020
Pandemia, care a oprit pe neașteptate sectorul turistic din întreaga lume, un sector nevralgic, a răsturnat toate datele, cufundând industria turismului într-o stare de nesiguranţă și incertitudine. Cifrele de afaceri și gradul de ocupare a unităţilor hoteliere s-au prăbușit, iar profesioniștii și lucrătorii din turism se pregătesc pentru o iarnă dificilă, potrivit Efimerida, citat de Rador.

Cea mai populară destinație turistică de vară din Grecia de Nord nu face excepție de la regulă. Sărbătoarea de 15 august trăită anul acesta de regiunea Halkidiki nu a avut nimic de-a face cu cele din anii anteriori. Chiar dacă activitatea a crescut considerabil în comparație cu zilele precedente, iar gradul de ocupare a ajuns chiar şi la 50% în unele cazuri, imaginile cu puţina activitate de pe plaja Lagomandra, din N. Marmaras, care în astfel de zile „pulsa” de viaţă, „stau mărturie” pentru amplitudinea crizei provocate de Covid 19.

Turismul rutier din Balcani, în care îşi puseseră speranţele responsabilii din Grecia pentru a salva o parte din venituri, s-a restrâns semnificativ. După apariţia cazurilor din ţările balcanice şi introducerea testului negativ obligatoriu pentru coronavirus, pe care trebuie să-l prezinte cei care intră în Grecia din Bulgaria şi România, turiştii balcanici, pe care se baza nordul Greciei şi în special Halkidiki, au devenit „specie pe cale de dispariţie”.

„Gradul de ocupare a hotelurilor s-a situat în jur de 30%, iar în unele cazuri chiar 50%, față de 97% anul trecut, în weekend au fost mulţi oameni, în mare parte greci”, a declarat președintele Camerei de Comerţ din Halkidiki, Giannis Koufidis. „Atât pe primul braţ, cât și pe cel de-al doilea, activitatea a crescut considerabil”, adaugă el.

„Deși circulaţia oamenilor în weekendul cu 15 august a crescut în comparație cu zilele anterioare, acesta nu amintește cu nimic de 15 august al altor ani”, subliniază guvernatorul adjunct al Halkidiki, Giannis Giorgos. „Gradul de ocupare se situează la circa 30%, turiştii fiind în principal greci”, adaugă el.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul