Criteriul National

HALUCINANT! Jurnalisti interzisi in plen dupa ce i-au filmat pe politicienii din Myanmar cum dorm la datorie!

mai 29
08:03 2015

 

 Unor jurnalisti din Myanmar li s-a interzis accesul in plenul Parlamentului, dupa ce au fotografiat mai multi demnitari dormind in timpul dezbaterilor si au postat pozele pe Internet. Ziaristii negociaza in prezent cu autoritatile sa le permita din nou sa intre in sala de sedinte.

parlamentari dormind in plen Myanmar

Reporterii au fost instiintati marti ca nu mai au voie sa intre in plen si ca sunt nevoiti sa urmareasca dezbaterile pe un ecran amplasat pe coridor, potrivit editiei online a ziarului britanic The Guardian.

Motivul este unul cat se poate de aberant, de halucinant!

Sa nu aveti impresia ca ati nimerit pe vreun site al vreunei reviste specializate in umor!

Dar, pentru inceput va las pe dumneavoastra sa lecturati declaratia plina de „intelepciune” al unui reprezentant al „alesilor” din aceasta tara asiatica!

Pentru ca acestia au facut publice fotografii cu parlamentari dormind,” a explicat Kyan Soe, responsabilul cu aspectele administrative ale institutiei.

Pe langa pozele cu alesii somnorosi, pe Internet au mai ajuns si imagini cu parlamentari care navigau pe iPad in timpul sesiunilor. O alta fotografie arata cum un reprezentant al armatei se intindea sa apese butonul de vot in numele unui coleg absent.

Pana la urma, autoritatile le-au permis jurnalistilor sa stea intr-o incapere de la un nivel superior al plenului. Acest lucru i-ar putea ajuta intr-o oarecare masura pe ziaristii din presa scrisa, insa nu este suficient pentru reporterii TV sau fotografi, pentru ca se afla la o distanta considerabila fata de parlamentari.

Autoritatile s-au oferit sa le puna la dispozitie jurnalistilor fotografii oficiale, insa institutiile de presa independente considera ca aceasta varianta este inacceptabila, motivand ca ingradeste libertatea presei.

Myanmar a trecut la democratie in 2011, insa reforma libertatii de exprimare a fost un capitol neglijat. In ultima perioada, mai multi jurnalisti au fost condamnati la inchisoare, iar alte zeci de ziaristi sunt in mijlocul unor procese.

In concluzie, acum poate c-ati inteles de unde poate dudui economia oricarui stat!

Daca aceasta „magica” reteta ar fi originala, atunci nici omologii romani n-ar avea probleme si n-ar trebui sa dea nici cea mai mica explicatie, atunci cand ar trebui sa-i „respectam”.. „Do not disturb” pus pe clanta usii oricarui Parlamentului constituie cheia succesului! Garantat!

 

Sursa foto : http://www.theguardian.com/

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo