Criteriul National

HALUCINANT! Jurnalisti interzisi in plen dupa ce i-au filmat pe politicienii din Myanmar cum dorm la datorie!

mai 29
08:03 2015

 

 Unor jurnalisti din Myanmar li s-a interzis accesul in plenul Parlamentului, dupa ce au fotografiat mai multi demnitari dormind in timpul dezbaterilor si au postat pozele pe Internet. Ziaristii negociaza in prezent cu autoritatile sa le permita din nou sa intre in sala de sedinte.

parlamentari dormind in plen Myanmar

Reporterii au fost instiintati marti ca nu mai au voie sa intre in plen si ca sunt nevoiti sa urmareasca dezbaterile pe un ecran amplasat pe coridor, potrivit editiei online a ziarului britanic The Guardian.

Motivul este unul cat se poate de aberant, de halucinant!

Sa nu aveti impresia ca ati nimerit pe vreun site al vreunei reviste specializate in umor!

Dar, pentru inceput va las pe dumneavoastra sa lecturati declaratia plina de „intelepciune” al unui reprezentant al „alesilor” din aceasta tara asiatica!

Pentru ca acestia au facut publice fotografii cu parlamentari dormind,” a explicat Kyan Soe, responsabilul cu aspectele administrative ale institutiei.

Pe langa pozele cu alesii somnorosi, pe Internet au mai ajuns si imagini cu parlamentari care navigau pe iPad in timpul sesiunilor. O alta fotografie arata cum un reprezentant al armatei se intindea sa apese butonul de vot in numele unui coleg absent.

Pana la urma, autoritatile le-au permis jurnalistilor sa stea intr-o incapere de la un nivel superior al plenului. Acest lucru i-ar putea ajuta intr-o oarecare masura pe ziaristii din presa scrisa, insa nu este suficient pentru reporterii TV sau fotografi, pentru ca se afla la o distanta considerabila fata de parlamentari.

Autoritatile s-au oferit sa le puna la dispozitie jurnalistilor fotografii oficiale, insa institutiile de presa independente considera ca aceasta varianta este inacceptabila, motivand ca ingradeste libertatea presei.

Myanmar a trecut la democratie in 2011, insa reforma libertatii de exprimare a fost un capitol neglijat. In ultima perioada, mai multi jurnalisti au fost condamnati la inchisoare, iar alte zeci de ziaristi sunt in mijlocul unor procese.

In concluzie, acum poate c-ati inteles de unde poate dudui economia oricarui stat!

Daca aceasta „magica” reteta ar fi originala, atunci nici omologii romani n-ar avea probleme si n-ar trebui sa dea nici cea mai mica explicatie, atunci cand ar trebui sa-i „respectam”.. „Do not disturb” pus pe clanta usii oricarui Parlamentului constituie cheia succesului! Garantat!

 

Sursa foto : http://www.theguardian.com/

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo