Criteriul National

HALUCINANT! Preşedintele Republicii Moldova nu a declarat zi de doliu naţional după tragedia de la Bucureşti !

noiembrie 02
18:15 2015

 

 Şeful statului, Nicolae Timofti, a spus că regretă faptul că nu a fost instituită zi de doliu naţional în Republica Moldova după tragedia din clubul Colectiv de la Bucureşti, menţionând că ar fi fost frumos dacă apărea ideea mai înainte.

Nicolae timofti

Nicolae Timofti a fost astăzi la Ambasadele României şi Rusiei de la Chişinău unde a depus flori şi a semnat în cărţile de condoleanţe de la sediile misiunilor diplomatice. Fiind întrebat de jurnalişti de ce nu a fost insituită o zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor celor două tragedii, Nicolae Timofti a menţionat că regretă acest fapt. „De asta nu s-a hotărât fiindcă nu avem încă, ştiţi, nu ştiu ce nu avem. Dar era bine să fie, vă spun sincer, eu când am auzit şi am discutat întrebările asta… nu s-a pus întrebarea înainte. Dar a treia zi… astăzi a apărut această idee şi cu regret, vă spun, era frumos, bine. Atât pot să vă spun, mai mult nimic. Şi nu trebuie de comentat, vorba multă, sărăcia…”, a răspuns Timofti.

Menţionăm că din cauza unui incendiu care a izbucnit în clubul Colectiv din Bucureşti au decedat 31 de persoane şi alte zeci se află în stare gravă în spitale. Totodată, un avion rusesc cu 220 de pasageri la bord s-a prăbuşit în Egipt. Nici o persoană nu a supravieţuit.

Sursa foto www.canal2.md

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo