Criteriul National

Handbal (f): CSM București a transferat o campioană mondială și olimpică – TeamBall

Handbal (f): CSM București a transferat o campioană mondială și olimpică – TeamBall
ianuarie 29
19:43 2022

CSM București a anunțat sâmbătă transferul rusoaicei Marina Sudakova. Sportiva va evolua din sezonul următor pentru campioana en-titre a României și a semnat un contract valabil pe două sezoane.

„Născută la Volgograd, Rusia, la 17 februarie 1989, Marina Vladimirovna Sudakova, născută Yartseva, evoluează pe postul de extremă dreaptă în naționala Rusiei și la ȚSKA Moscova, actuala sa echipă de club.

Campioană olimpică în 2016, campioană mondială în 2009, Marina a primit titlul de maestru emerit al sportului din Rusia în 2009.

Marina Vladimirovna s-a născut într-o familie de sportivi amatori. Mama, Iraida Veniaminovna, a jucat în tinerețe volei, în timp ce tatăl său, Vladimir Sergeevich, a cochetat cu halterele. Marina mai are două surori mai mari, Olesya (născută în 1983) și Ekaterina (născută în 1985). În 2015, Marina s-a căsătorit cu Viktor Sudakov, iar pe 12 august, același an, a născut un fiu, Daniel.

Sudakova a început handbalul în orașul natal, Volgograd, fost Țarițîn (1598–1925) și Stalingrad (1925–1961). Interesant este că, deși s-a născut dreptace, Vyakhirev Viktor Leontievich, primul ei antrenor și mentor, a ținut ca mâna stângă să devină mâna sa de bază, Marina devenind în timp una dintre cele mai valoroase jucătoare de mână stângă din lume!

În 2003, s-a mutat la Rostov-pe-Don, devenind jucătoare în echipa de rezervă a lui Rostov-Don, iar un an mai târziu a devenit extremă dreaptă în echipa principală a orașului. Ca jucătoare a echipei Rostov-Don, Marina Vladimirovna Sudakova a devenit multiplă campioană a Rusiei, multiplă câștigătoare a Cupei și Supercupei Rusiei, finalistă a Cupei EHF (2015) și finalistă a Ligii Campionilor (2018).

În 2020, Marina s-a despărțit de Rostov-Don și a semnat cu ȚSKA Moscova.

Pe lângă handbalul clasic, Marina jucat pentru o scurtă perioadă și handbal pe plajă. Ea a luat parte, și a câștigat aurul, în campionatul Rusiei de juniori în această disciplină sportivă, în 2005, reprezentând clubul Rostov-Don.

Cu naționala de tineret a Rusiei, Marina a cucerit în 2006 medalia de argint la Campionatul European. În 2008 a devenit medaliată cu bronz la Campionatul European de handbal cu prima reprezentativă a țării sale, iar anul următor a cucerit titlul mondial! Apogeul carierei la echipa a Rusiei a fost reprezentat de triumful de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

În 2009 a absolvit Școala Regională de Rezervă Olimpică Rostov cu o diplomă în profesor de educație fizică. În 2012, Marina Vladimirovna Sudakova a absolvit Institutul Rostov al Universității de Stat de Comerț și Economie din Rusia, Facultatea de Economie și Management (Turism și Industria Hotelieră) – specializarea Manager-Economist”, informează CSM București.

Campioana României joacă şi în Liga Campionilor, unde ocupă locul 5 în grupa principală A.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul