Criteriul National

Hârșova, locul de joacă al lui Gheorghe Dragomir

Hârșova, locul de joacă al lui Gheorghe Dragomir
iulie 21
11:59 2016

A trecut aproape o lună și jumătate de la alegerile locale. Multe lupte s-au dat în campania electorală, multe săbii au fost trase din teacă, dar după 5 iunie 2016 toate au intrat la loc.

dragomir-si-mazare
Pentru că în județul Constanța scorul la locale a fost foarte strâns, nici PSD-ul și nici PNL-ul neputând da majoritatea, politicienii de la țărm de mare au fost nevoiți să negocieze.
Unii au așteptat să fie curtați – gen PNL și Gheorghe Dragomir – ca niște fete mari (deși s-au curvăsărit cam mult în ultimii 15 ani), iar alții au invitat la dialog – gen PSD și Felix Stroe – reușind chiar să încropească alături de PMP și ALDE majoritățile care le permit în următorii patru ani să conducă județul Constanța și multe dintre localitățile lui.

PNL s-a ținut tare pe poziție și nu a vrut să negocieze cu PSD-ul. Că așa a fost ordin de la centru și vezi, chipurile, Dragomir și Hașotti l-au respectat cu sfințenie. În schimb a negociat pe ascuns cu partenerii social-democraților, cu cei de la ALDE.
Numai că, dacă la Medgidia negocierea a fost pe plan local, între filialele PNL și ALDE, la Hârșova s-a dispus de la județ ca alianța dintre ALDE și PNL să ia ființă.
Asta după ce Ionel Dia – candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Hârșova – a negociat cu social-democrații și a reușit și cu voturile acestora din Consiliul Local să devină viceprimar. Fapt care l-a deranjat profund pe Gheorghe Dragomir, peședintele Organizației Județene a PNL Constanța, care a invocat decizia de la centru a partidului și a cerut excluderea din rândurile liberalilor a lui Ionel Dia și a consilierilor formațiunii politice care a votat alături de social-democrați pentru alegerea noului viceprimar al orașului Hârșova.
Interesul lui Dragomir peste interesul partidului
Situația de la Hârșova este una de cascadorii râsului. Practic Gheorghe Dragomir a hotărât să îi retragă sprijinul politic viceprimarului liberal deoarece a fost ales în funcție și cu voturile consilierilor social-democrați, ceea ce a dus la încălcarea deciziei dată de conducerea centrală a PNL.
Tocmai prin această decizie își motivează Gheorghe Dragomir hotărârea cu privire la filiala liberală de la Hârșova. Ba mai mult, în ediția de joi, 21 iulie 2016, a cotidianului Ziua de Constanța, Dragomir îl acuză pe Ionel Dia de colaborare anterioară și permanentă cu PSD.
„Nu am intenționat să dăm pe nimeni afară, dar se știe povestea spusă încă din campania electorală că PSD și PNL colaborează. Chiar nu o facem, iar acum vom lua și măsuri. Suspiciunea de a se colabora cu PSD a existat de ceva vreme. I-am cerut să își dea demisia din funcția de viceprimar, deoarece a obținut-o cu susținerea PSD. I-am spus să nu accepte colaborarea cu PSD”, a declarat Gheorghe Dragomir pentru Ziua de Constanța.
hasotti-si-nicusor-pupat
Iar în apărarea șefului de la județ al PNL a sărit și deputatul Mihai Lupu, care este și președinte interimar al organizației liberale de la Hârșova.
„În ceea ce-l privește pe domnul Dia, știa că există o hotărâre a Biroului Permanent Național prin care PNL poate face alianțe și majorități cu orice partid, mai puțin cu PSD. Domnul Dia a ales și a făcut majoritate și alianță cu PSD-ul. Cred că este momentul ca PNL Constanța să arate foarte clar că are o altă cale proprie, a electoratului de dreapta, iar astăzi suntem în opoziție față de PSD. Ca atare, orice membru al nostru care face aranjamente cu PSD este în afara partidului”, a declarat Mihai Lupu pentru Ziua de Constanța.

hasotti-si-mazare

Fals! De ce? Pentru că Gheorghe Dragomir se ascunde în spatele deciziei de la centru și nu arată clar motivul pentru care nu îl dorește pe Ionel Dia în funcția de viceprimar al orașului Hârșova.
De fapt, ca întotdeauna, interesul lui Dragomir primează în fața interesului partidului. Practic, Gheorghe Dragomir s-a înțeles cu primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, care a candidat din partea ALDE – formațiunea politică a lui Călin Popescu Tăriceanu – ca să îi lase și postul de viceprimar. Dragomir s-a gândit că aleșii locali ai PNL să voteze împreună cu cei de la ALDE un viceprimar din rândurile consilierilor ALDE și să îi dea astfel toată puterea lui Viorel Ionescu.
De ce?
Pentru că Gheorghe Dragomir dorește sprijinul total al noului primar al orașului Hârșova la alegerile parlamentare din toamnă, care se apropie cu repeziciune.
Se știe foarte bine că localitățile din zona Hârșovei votează practic cum dictează orașul din apropiere. Întotdeauna, la parlamentare, primarul orașului Hârșova a avut un rol decisiv în discuțiile cu electoratul din localitate și din comunele din apropiere, iar Gheorghe Dragomir mizează pe acest lucru. Pentru că se vrea ales deputat. Așa că ar vinde-o și pe mă-sa, nu doar pe viceprimarul ales Ionel Dia, pentru a ajunge din nou în Parlamentul României!

ionel-dia
Afirmații nefondate
Am discutat cu viceprimarul ales, Ionel Dia, despre afirmațiile liderilor liberali apărute în Ziua de Constanța.

„Sunt nefondate. Ei nu pot să mă acuze pe mine că am colaborat întotdeauna cu PSD, pentru că nu este așa. Îi reamintesc domnului Gheorghe Dragomir că eu am alergat pe Colegiul 2 și i-am făcut campanie când a fost ales deputat la votul uninominal. Cum pot fi acuzat eu de colaborare permanentă cu PSD când eu m-am bătut întotdeauna cu social-democrații? De exemplu, la europarlamentare nu mai exista USL. Organizația PNL Hârșova, condusă de mine, a muncit din greu, ne-am luptat cu PSD-ul și am reușit să luăm 22% din voturi, adică mai mult decât luase PNL la nivel național. De asemenea, la prezidențiale, a fost o luptă grea cu PSD-ul. Victor Ponta a hasotti-si-nicusoravut la Hârșova doar 500 de voturi peste Klaus Iohannis, ceea ce arată că nu am colaborat cu PSD, chiar ne-am contrat cu ei”, ne-a spus Ionel Dia.
Referitor la hotărârea lui Dragomir de a propune excluderea din partid a viceprimarului ales al orașului Hârșova, Ionel Dia ne-a declarat că așteaptă decizia forurilor superioare.
„Imediat după alegerea mea ca viceprimar și după deciziile organizației județene, l-am sunat pe Vasile Blaga, copreședintele PNL. Domnul Blaga mi-a spus telefonic să folosesc toate căile de atac prevăzute de statutul partidului și să ajung la curtea de arbitraj de la București. Ceea ce îmi dă speranță, pentru că altfel Vasile Blaga mi-ar fi spus să accept decizia organizației județene”, ne-a spus Ionel Dia.
Mai mult, viceprimarul ales al orașului Hârșova a trimis un memoriu către conducerea partidului pentru a relata starea de fapt din interiorul organizației liberale constănțene.
Din acest memoriu, vă redăm doar o mică parte pentru a vedea ce se întâmplă la Hârșova, memoriul întreg putându-l citi în anexa acestei postări.
„Sprijinul acordat de PNL Constanța reprezentanților ALDE de la Hârșova a fost motivat printr-un interes electoral, în realitate însă urmărindu-se preluarea PNL-ului de către reprezentanții ALDE, fără a se ține cont de munca unor oameni care au crezut în acest partid și i s-au dedicat cu loialitate de-a lungul atâtor ani. Așa-zisa înțelegere cu PSD-ul este pretextul acestei mișcări. Este lesne de înțeles acest lucru, ținând cont de faptul că actualul birou politic interimar este condus de către deputatul PNL Mihai Lupu și îl are în funcția de vicepreședinte pe domnul Chivu Alexandru, apropiat al primarului ALDE în funcție și membru activ în echipa de campanie a acestuia. Noul birou interimar are în componența sa un număr însemnat de foști membri și susținători ALDE care s-au înscris deodată în PNL pentru a prelua controlul asupra organizației din Hârșova. Aceștia au primit derogare din partea Biroului Județean PNL Constanța pentru a putea fi membri în biroul politic interimar, fără a avea vechimea necesară în partid.”
Cumnatul primarului de la ALDE, membru în Biroul Politic Local al PNL
Conform celor susținute de Ionel Dia și în memoriul înaintat conducerii partidului, scandalul de la Hârșova a început imediat după alegerile locale. Dia s-a dus la sediul organizației județene cu lista de consilieri locali pentru a-i fi validată de către șefii PNL Constanța. Iar aceștia i-au invalidat trei consilieri aleși pe listă.

„Locurile 1 și 2 au rămas, dar locurile 3, 4 și 5 au fost schimbate. Consilierii aleși pe acele locuri au fost membri ALDE, dar s-au certat cu actualul primar al orașului Hârșova și, în campanie, au candidat din partea noastră, a PNL. Mai mult, persoana de pe locul 3 a fost directorul meu de campanie, a muncit foarte mult, iar domnul Dragomir l-a tăiat pur și simplu de pe listă, la validare, înainte de constituirea Consiliului Local Hârșova. Cum să mă fi dus eu la acel om și să îi spun că nu mai este consilier local, deși a muncit foarte mult și și-a câștigat pe drept locul în Consiliu? I-am solicitat domnului Dragomir să îmi spună de ce acei oameni nu pot intra în Consiliu și nu mi-a oferit nicio explicație. Mi-a zis să iau lista așa cum a fost aprobată de organizația județeană și să mă întorc la Hârșova”, ne-a spus Ionel Dia.
Ulterior, după decizia de la centru privindu-l pe Dia și pe consilierii liberali care l-au votat viceprimar, în 3 și 7 iulie 2016 au avut loc două ședințe în care s-a constituit noul Birou Politic Local al PNL, sub conducerea președintelui interimar Mihai Lupu, deputat în Parlamentul României.
Surpriză însă! Printre noii membri ai BPL al PNL Hârșova se numără Stancu Lucian, care este cumnatul lui Viorel Ionescu, primarul orașului, din partea ALDE.
Practic, Dragomir și Lupu i-au pus pe tavă organizația liberală primarului Ionescu de la ALDE, numai din dorința ca acesta să îi ajute în campania pentru parlamentare.
O filială liberală cedată către ALDE, un viceprimar liberal de oraș fără sprijin politic – acestea sunt „realizările” cu care se laudă Gheorghe Dragomir și Mihai Lupu la Hârșova.
Nu le este rușine? Nu au bun simț să tacă tocmai ei care au fost timp de 15 ani colaboratorii PSD-ului la țărm de mare, sub conducerea lui Radu Mazăre și a lui Nicușor Constantinescu?
Pozele din acest material cu obedienții Dragomir și Hașotti în fața lui Mazăre și Constantinescu sunt elocvente.
ioneldia-1466687361
Până când clica asta de nătărăi, de liberali roșii, va mai conduce organizația PNL de la țărm de mare?

P.S.
În urma acestui scandal, Ionel Dia îi solicită demisia lui Gheorghe Dragomir din fruntea Organizației Județene PNL Constanța.
„Deoarece a pierdut lupta pentru șefia Consiliului Județean Constanța, îi cer public domnului Gheorghe Dragomir să își prezinte demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL. Mă așteptam să facă acest gest singur, fără să i-o cer eu. Pentru că așa a declarat Gheorghe Dragomir în timpul campaniei electorale, că își va da demisia din fruntea PNL Constanța dacă nu va câștiga șefia Consiliului Județean”, ne-a spus Ionel Dia.
Până acum Gheorghe Dragomir nu și-a respectat promisiunea, dar la domnia sa acest lucru a devenit o obișnuință. Rea, din păcate!
Mai jos puteți citi memoriul depus de Dia la conducerea PNL.
Memoriu PNL Harsova

Redactia ziarului Criteriul National multumeste domnului Hristo Botev pentru excelentul material acordat in exclusivitate !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo