Criteriul National

Harta în cui și privirea în pământ…

noiembrie 15
11:41 2015

 

 

Sub sloganul-“NOI VĂ INFORMĂM”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu sau nu vor să înţeleagă ce anume se petrece. Invocând articolul 30 din Constituţia României , întreg corpul redacțional susține acest demers!

dac_tricolor_r

De curând noi români protestanți și neo-protestanți  (pardon !) domnule protestatari și neo-protestatari am primit un șut în fund ca să ne trezim până de ziua ADORMIȚILOR(1 DECEMBRIE) culmea de la un etnic german. LUCRU BINE FĂCUT…APLAUZE VĂ ROG.

Numai că lucrurile nu stau c-am așa.Domnia sa a promulgat de curând legea sărbătoriri limbi maghiare într-o zi de vineri 13 noiembrie. Potrivit https://ro.wikipedia.org/wiki/Vineri_13 ziua de 13 are o semnificație aparte pentru masonerie pe care nimeni nu vrea să ne-o dezvăluie. Totuși eu zic că gestul unei minorități cât și graba PREȘULUI de a promulga aceasta lege face parte dintr-un plan bine definit. Cum spuneam întru-un articol anterior nouă nu ne rămâne decât să dăm pagina și să jucăm actul următor.

Voi lăsa la aprecierea și totodată latitudinea voastră să vociferați în legătură cu amicul doamnei MERKEL și recentele incidente din FRANȚA. Cât și despre legătura dintre AMICII săi aleși pe sprinceană să guverneze peste o ȚARĂ DE ADORMIȚI după tragicul incident de la COLECTIV. Eu unul mi-am făcut bagajele și am dat fuguța la muzeu și nu unul oarecare ci unul MILITAR.

Am îmbrăcat straiele de DAC pentru că dacă ești orășean și îmbraci straie de țăran în viziunea pacienților de la ELI WIESEL (pardon spitalului de la SOCOLA) înseamnă că ești LEGIONAR. Mă tot întreb de ce nu ia dat prin cap inițiatorului să dea și o lege de interzicere și a portului legionar român. Atunci i-aș fi văzut pe mușchiuloși din JANDARMERIA ROMÂNĂ doar cu tatuaje pe ei. Dar știți voi mai bine că ținuta lor s-a adaptat de-a lungul timpului în funcție de cerințele pieței. Pardon incidentelor din piață.

Dar în fine eu am mers la muzeu mai mult pentru a găsi o hartă a LIMBILOR nu numai să sărbătoresc ZIUA DOBROGENILOR instituită de curând de camera debutaților la 9 septembrie 2015. Harta limbilor n-am găsit-o în schimb am găsit una a ROMÂNIEI MARI. Cât de mare vă las pe voi să o analizați de la origini și până în zilele numărate de alți. https://plus.google.com/wm/1/photos/+OvidiuDeic%C4%83/albums/6084552786524210529

Odată ajuns la muzeu echipat și înarmat până în dinți am dat piept cu LEGIONARUL CASIUS. Nu vă impacientați nu e jandarmul pus de institut să mă studieze. E amicul meu Daniel cu care facem demonstrații militare într-o asociație de reconstrucție și interpretare istorică. El LEGIONAR ROMAN eu DAC LIBER (încă) pentru că inițiatorul arestări LEGIONARILOR nu s-a gândit și la metodologia de aplicare a viziunii sale. În fine are timp să scoată organul pardon o LEGE ORGANICĂ ca să ne demonstreze în final cine a instituit TEROAREA în piețe mă rog pe planetă la ora actuală.

Cum vă spuneam alături de camarazii de arme am asistat la un Te Deum prin care ne-am închinat împreună la jertfa poporului român de a întregi și acest colț de tară DOBROGEA la patria mumă. În ziua istorică de 14 noiembrie 1887 s-au soldat cu mari pierderi omenești în fața IMPERIULUI OTOMAN. După serviciul religios oficiat cu o mână de vizitatori am luat inițiativa să împărțim pliante la intrarea în muzeu. Muzeul care avea PORȚILE LARG DESCHISE pentru dobrogeni și nu numai.

Din păcate mai toți erau acasă lipiți de televizoare să vadă ultimele vărsări de SÂNGE din FRANȚA. Că tot spun gurile rele că suntem un neam de BARBARI. Pentru cei care sunt bine informați zi de zi cu televizorul le amintesc ca BARBAR vine din latinescul BARBAROS. Adică cei care poartă BARBĂ. Așa cum mulți habar de unde vine MOCLES MO în limba romani? De la DAMOCLES. Pe scurt țineți gura că pica sabia. Dar tot degeaba.

sfanta cruce

Am tot stat noi în fața muzeului dar foarte puțini vizitatori cu toate că soarele era pe cer în miezul zilei de-l puteam saluta împreună fără să ne vază WIESEL. La un moment dat lui CASIUS îi vine ideea să oprim și microbuzele încărcate a lui GSM. Zis și făcut. Am oprit primul microbuz am dat pliante și am strigat în gura mare LA MULȚI ANI DOBROGENI. După care îi invitam la muzeu. La care călători se uitau la noi ca la urs nu numai că eram coborați în carne și oase de pe monumentul de la ADAMCLISI (TROPAEUM TRAIANI) ci și la urarea făcută de noi. A trecut unul doua trei cinci microbuze habar nu mai am dar la unul dau nas în nas cu un șofer stăpân pe volanul sau care îmi reproșează după ce pun pliantele pe bord într-o engleză de cartier. “Hei, hei my friend ia-ți catrafusele că aici eu …”. Aoleu îmi zic în gând după care cu voce tare îl întreb. Nu suntem în ROMÂNIA nu ești roman? Eu sunt DAC ai ceva de tradus? N-am mai continuat bătălia în limbi că oricum băiatul era în afara graficului. După acest incident ne-am retras în muzeu puțin resemnați având în vedere starea de sănătate mintală a dobrogenilor. De aia îi îmbrobodește aia de la OMV cu ȚARA LUI ANDREI la fiecare publicitate la care se mai adaugă un zero în coada la profit ne-încasând taxe de redevență.

De la muzeu am plecat echipați la biblioteca județeană. Acolo ne aștepta publicul nostru drag. Prichindei de la mic la mare viitorul țări. Aici am avut și galerie la fel de gălăgioasă ca la fotbal dar foarte atenți la detaliile în descrierea armamentului și a bătăliilor dintre DACI și ROMANI. Vă întrebați ce căutam noi la bibliotecă. Păi vă spun eu.

Doamna directoare CORINA APOSTOLEANU ne-a invitat (după micul spectacol din fața biblioteci) să asigurăm (paza) culoarelor sălilor de lectură iar la urmă să binevoim a intra înapoi în cărțile de istorie. Nu de alta dar o să ne caute cei de la FACEBOOK că nu ne știe pe toți.

Toată această MARE sărbătoare mi-a umplut ziua. Se făcuse ora 18 și trebuia să merg și la HARTĂ. Locul de adunare a ADEVARAȚIOR DOBROGENI. Am ajuns primul. Era îmbrăcat în DAC în fața harți cu privirea în pământ. Resemnându-mă că mâine poate voi mai găsi DACI LIBERI în SCIȚIA MINOR. Mai îmi rămăseseră câteva pliante la mine și m-am apucat să le împart.

La un moment dat trece un bătrânel de vreo șaizeci și ceva de ani (pensionar bănuiesc). Și strigă în gura mare: ” Du-te bă la muncă nu mai sta aici să-i dați pe aștia jos. Ce rezolvați? ” La care-i raspund politicos: „sunt la muncă băi nene. Muncesc degeaba. Dacă ai bani plătește-mă și-ți muncesc și pe bani.” Am mai dat câteva pliante și numai că văd că se întoarce bătrânelul de mai înainte. De data asta pus pe harță cu o falcă în cer și una în pământ.

„Ba dacă îți dau una nu mai PROTESTEZI tu aici „. „Ia auzi bre zic eu continuând atrăgându-i atenția să nu pună mana pe mine.” „De ce?”

„Pentru că ești în cartierul meu.” ” Băi nene eu sunt în România nu în cartierul tău.”

În fine el puțea a băutură eu eram obosit dar totuși l-am invitat HAI DĂ. DĂ. Mă uitam la el că fierbe și mai are puțin și dă în foc de mânie. S-a abținut. Însă eu am continuat cu mustrarea. „Nu te gândești puțin că mâine apăreai la ziar cum că un PENSIONAR votant de-a lui FASOLE a bătut un DAC LIBER? ”

N-a mai zis nimic a făcut stânga împrejur și s-a pierdut printre ceilalți PROTESTATARI care începuse să se adune la HARTĂ.

Eu c-am atât am avut de relatat de pe front și vă urez o zi bună de la DOMNUL tuturor și pe curând. Urându-vă încă o dată LA MULȚI ANI DOBROGENI și DOAMNE AJUTĂ !

Mihai Antoneag

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește autorului pentru excelentul material!

Sursa foto www.maica.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu