Criteriul National

Harta Metrou propune 5 obiective turistice din Bucuresti destinate strainilor

Harta Metrou propune 5 obiective turistice din Bucuresti destinate strainilor
iunie 15
09:33 2018

Mii de turisti straini ajung anual in Bucuresti, atrasi de distractiile din Centrul Vechi, de ospitalitatea cunoscuta a romanilor si de obiectivele turistice de aici. Atat strainilor, cat si romanilor le recomandam cu incredere sa foloseasca aplicatia online gratuita strazi Bucuresti, care ii va ajuta sa se deplaseze cat mai eficient si rapid odata ajunsi in Bucuresti. Aceasta le va indica magistrala pe care trebuie sa o aleaga pentru a ajunge la destinatia dorita in functie de locul de plecare, precum si durata estimata a calatoriei cu metroul.

Pe langa acest ghid de orientare, metrou Bucuresti propune si 5 obiective turistice pe care strainii vor fi incantati sa le viziteze.

  • Casa Poporului (Parlamentul) – este cea mai grea cladire din lume si cea mai scumpa cladire administrativa din lume, constructia ei costand 3 miliarde de euro. Se afla pe locul 2 in lume, dupa Pentagon, in ceea ce priveste suprafata. Are peste 1000 de camere dispuse suprateran si subteran, dintre care 4 restaurante si o sala de concerte. In functie de ce sectoare alegeti sa vizitati, tariful de vizitare variaza intre 10 si 55 de lei. In perioada martie-octombrie, Parlamentul se poate vizita in fiecare zi intre orele 09.00 si 17.00. Strainii cu siguranta vor fi incantati de aceasta cladire inca de la exterior deoarece este impozanta prin dimensiuni si aspect. In plus, se afla in zona centrala a capitalei.
  • Muzeul Satului – muzeu in care arhitectura si obiceiurile rurale romanesti sunt expuse in aer liber, pe o suprafata foarte intinsa. Este locul ideal in care strainii pot afla mai multe despre cultura si traditiile noastre si pot vedea unele obiecte de gospodarie care, cu siguranta, in tarile lor nu exista. Pretul unui bilet pentru adulti este de 15 lei.
  • Palatul Mogosoaia – stilul arhitectural brancovenesc, specific romanesc, caracterizeaza acest ansamblu de cladiri construit de Constantin Brancoveanu. Cea mai frumoasa parte este cea din fata lacului, unde se gaseste o logie de inpiratie venetiana, cu 3 arcade. Aici, strainii pot face cunostinta cu istoria romaneasca de pe vremea domnitorului Brancoveanu si cu stilul arhitectural adoptat de acesta in constructia fostei sale resedinte.
  • Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” – acopera 17 hectare si cuprinde peste 10 000 de specii de plante. La intrare se afla un muzeu unde vizitatorii au la dispozitie peste 5 000 de plante, printre care se numara si specii exotice. Cel mai bun sezon de vizitare este primavara-vara, atunci cand plantele sunt inflorite si ofera un peisaj deosebit.
  • Arcul de Triumf – situat in apropierea Parcului Herastrau, comemoreaza participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial de partea aliatilor, in urma caruia teritoriile ocupate de romani au fost pentru prima data reunite. In interiorul Arcului de Triumf se afla si un muzeu, dar acesta poate fi vizitat doar la ocazii speciale. Pe fatadele Arcului se afla numeroase inscriptii, printre care numele localitatilor din Romania unde s-au dat batalii in timpul Primul Razboi Mondial si mesajul regelui Ferdinand cu ocazia intrarii in razboi a tarii noastre. Este un obiectiv emblematic al Bucurestiului, cu valoare istorica si nationala.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu