Criteriul National

Hidrofor sau pompa submersibila?

Hidrofor sau pompa submersibila?
ianuarie 23
10:32 2017

Locuiesti in afara orasului, unde nu exista sistem de alimentare cu apa? Sau, dimpotriva, traiesti in oras, dar factura la apa si calitatea apei care vine la robinet iti dau batai de cap? Atunci ai nevoie de o alta sursa care sa iti asigure apa. Singura solutie este sa iti aduci tu singur apa din panza freatica pana la robinet, iar pentru asta ai nevoie de cateva dotari tehnice pe care trebuie sa stii sa le alegi in functie de mai multe aspecte.

Cele mai uzuale metode pentru propria alimentare cu apa este folosirea unui hidrofor sau a unei pompe submersibile. Probabil ca ai auzit deseori acesti termeni, dar nu stii care este diferenta intre ei. Diferenta principala este ca un hidrofor aspira apa dintr-un put sau rezervor si e amplasat la suprafata apei, in camin, iar pompa submersibila se monteaza in apa pentru a impinge apa din panza freatica spre suprafata.

Principalele aspecte de care trebuie sa tii cont cand alegi intre cele doua sunt: adancimea la care se afla apa, distanta fata de casa si consumul estimat. De exemplu, un hidrofor poate aspira apa de la 8 metri adancime, iar un hidrofor cu ejector trage apa de la o adancime mai mare decat unul obisnuit. Ele pot fi folosite pentru alimentarea micilor consumatori.

Daca nivelul apei este la o adancime prea mare sau ultimul robinet se afla la o inaltime mult mai mare fata de nivelul solului (casele cu etaj), iar pe langa consumul din casa vrei sa uzi si gradina si sa speli masina, atunci ai nevoie de o pompa submersibila. O pompa submersibila face cu pana la 30% mai multa presiune decat un hidrofor, consuma mai putina electricitate si nu face zgomot spre deosebire de hidrofor, care este montat la suprafata.

In plus avantajele pompelor submersibile sunt date si de varietatea modelelor. Pompa submersibila de apa curata se poate folosi si daca aduni apa de ploaie si apoi vrei sa o pompezi intr-un alt bazin, sau chiar sa uzi gradina, cu conditia ca apa sa nu contina impuritati sau namol. Pentru inundatii, cand apa contine namol, pentru evacuarea deseurilor si a apelor uzate din fosele septice sau drenarea apelor pluviale este recomandata o pompa submersibila pentru apa uzata, ideala si pentru aplicatii in blocuri, cladiri publice, industrie, parcari subterane si etajate, spalatorii etc.

Daca vei tine cont de aceste aspecte nu iti ramane decat sa apelezi la un distribuitor serios de astfel de echipamente de alimentare cu apa, care iti va prezenta o gama vasta de pompe submersibile in functie de nevoile tale.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo