Criteriul National

Hidrofor sau pompa submersibila?

Hidrofor sau pompa submersibila?
ianuarie 23
10:32 2017

Locuiesti in afara orasului, unde nu exista sistem de alimentare cu apa? Sau, dimpotriva, traiesti in oras, dar factura la apa si calitatea apei care vine la robinet iti dau batai de cap? Atunci ai nevoie de o alta sursa care sa iti asigure apa. Singura solutie este sa iti aduci tu singur apa din panza freatica pana la robinet, iar pentru asta ai nevoie de cateva dotari tehnice pe care trebuie sa stii sa le alegi in functie de mai multe aspecte.

Cele mai uzuale metode pentru propria alimentare cu apa este folosirea unui hidrofor sau a unei pompe submersibile. Probabil ca ai auzit deseori acesti termeni, dar nu stii care este diferenta intre ei. Diferenta principala este ca un hidrofor aspira apa dintr-un put sau rezervor si e amplasat la suprafata apei, in camin, iar pompa submersibila se monteaza in apa pentru a impinge apa din panza freatica spre suprafata.

Principalele aspecte de care trebuie sa tii cont cand alegi intre cele doua sunt: adancimea la care se afla apa, distanta fata de casa si consumul estimat. De exemplu, un hidrofor poate aspira apa de la 8 metri adancime, iar un hidrofor cu ejector trage apa de la o adancime mai mare decat unul obisnuit. Ele pot fi folosite pentru alimentarea micilor consumatori.

Daca nivelul apei este la o adancime prea mare sau ultimul robinet se afla la o inaltime mult mai mare fata de nivelul solului (casele cu etaj), iar pe langa consumul din casa vrei sa uzi si gradina si sa speli masina, atunci ai nevoie de o pompa submersibila. O pompa submersibila face cu pana la 30% mai multa presiune decat un hidrofor, consuma mai putina electricitate si nu face zgomot spre deosebire de hidrofor, care este montat la suprafata.

In plus avantajele pompelor submersibile sunt date si de varietatea modelelor. Pompa submersibila de apa curata se poate folosi si daca aduni apa de ploaie si apoi vrei sa o pompezi intr-un alt bazin, sau chiar sa uzi gradina, cu conditia ca apa sa nu contina impuritati sau namol. Pentru inundatii, cand apa contine namol, pentru evacuarea deseurilor si a apelor uzate din fosele septice sau drenarea apelor pluviale este recomandata o pompa submersibila pentru apa uzata, ideala si pentru aplicatii in blocuri, cladiri publice, industrie, parcari subterane si etajate, spalatorii etc.

Daca vei tine cont de aceste aspecte nu iti ramane decat sa apelezi la un distribuitor serios de astfel de echipamente de alimentare cu apa, care iti va prezenta o gama vasta de pompe submersibile in functie de nevoile tale.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro