Criteriul National

Hidroforul, un echipament de pompare a apei indispensabil în mediul rural

Hidroforul, un echipament de pompare a apei indispensabil în mediul rural
iunie 19
12:42 2018

Firmele de specialitate au în ofertă o gamă largă de hidrofoare, deși pompele submersibile moderne par a câștiga tot mai mult teren în lupta directă cu ele.

Principiul de funcționare al unui hidrofor:

Aparatul se conectează la rețeaua electrică, moment în care motorul hidroforului activează o pompă care direcționează apa spre gurile de evacuare.

Cea mai frecventă defecțiune a unui hidrofor

Hidroforul este un echipament format dintr-un recipient (rezervor) și o pompă care pornește când presiunea instalației scade sub o anumită valoare se stabilită inițial.

În acel moment pompa va introduce apă în vasul colector până la un nivel maxim de presiune care este și el stabilit de la început.

Când pompă pornește, ea trebuie să funcționeze continuu, fără poticniri, vreme îndelungată.

Dacă ea începe să funcționeze, dar după o perioadă scurtă se oprește, iar apoi pornește din nou, ca să se oprească mai apoi iar, înseamna că există o problemă de natură tehnică.

Uneori se poate întâmpla să existe asemenea succesiuni de porniri – opriri chiar și de mai multe ori într-un singur minut.

Pur și simplu în rezervorul colector al hidroforului se află o pernă de aer ce determină variații de presiune, ceea ce face să ajungă semnale derutante la pompă, care începe să funcționeze haotic.

Este necesară o intervenție rapidă în sensul de a fi refăcută presiunea în pernă de aer corect.

În concret, trebuie ca să acționăm în sensul de a ajunge cu nivelul de presiune la zero, iar apoi de a-l aduce la nivelul optim, care în medie este de 1,5 – 1,6 atmosfere la majoritatea tipurilor de hidrofoare.

Lipsa de presiune poate să fie generată la un hidrofor – cauze:

Cele mai frecvente sunt următoarele:

 • - pompa trage aer, iar bulele determină ca hidroforul să funcționeze aberant;
 • - volumul sau nivelul apei este prea redus;
 • - pompa funcționează necorespunzător deoarece s-a blocat cu diverse materiale solide (nisip, particule de murdărie etc.).

Hidrofoarele sunt echipamente motorizare, care funcționează când sunt conectate la o sursă de curent electric.

Aplicații într-o gospodărie din mediul rural ale unui hidrofor:

 • - scoaterea ușoara a apei potabile din fântâni;
 • - alimentarea imobilelor cu apă menajeră;
 • - scoaterea de apă din surse subterane pentru irigarea culturilor din gradină.

Modele de hidrofoare se clasifică în raport de caracteristicile lor tehnice:

 • - înălțimea de refulare;
 • - adâncimea maximă pe care o pot atinge;
 • - puterea motorului;
 • - debitul maxim;
 • - presiune;
 • - existența sau nu a unui rezervor colector al apei;
 • - capacitatea rezervorului (la hidrofoarele ce au asemenea recipiente)
 • - filtrele de care dispun.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu