Criteriul National

De ce este hidroizolatia importanta pentru casa ta?

De ce este hidroizolatia importanta pentru casa ta?
noiembrie 05
12:02 2019

Civilizatia unei natiuni este, in general, judecata dupa tipul de cladiri si structuri pe care le construieste. Apa este creatoare si, de asemenea, distrugatoare a cladirii. Prin urmare, impermeabilizarea unei cladiri este foarte importanta si solicita mai multa atentie in ultimii ani. Acum se intelege ca daca intrarea apei nu este oprita la timp, atunci aceasta dauneaza grav cladirii. Durata de viata a unei structuri depinde de stabilitatea acesteia si de asta este afectata de intrarea apei.

De ce este necesara impermeabilizarea

Constructia este in principal in mainile inginerilor civili si arhitectilor. Cu toate acestea, daca structurile nu sunt executate intr-o maniera solida fara defecte, societatea are dreptul de a condamna lucrarea. Una dintre problemele cronice din industria constructiilor este obtinerea unor lucrari fara discrepante, evitand penetrarea umiditatii in cladiri.

Conceptul de impermeabilizare sau protejare a cladirilor impotriva actiunii daunatoare a apei deriva din necesitatea de a evita apa si umiditatea care actioneaza negativ asupra constructiei si a materialelor utilizate in constructie. Acest efect negativ se manifesta in mai multe moduri, creand probleme de sanatate, deteriorare structurala, coroziune care este ca cancerul intr-o cladire, deteriorarea instalatiei si alte cateva probleme. Repararea unei cladiri deteriorate de apa poate fi foarte scumpa, in special cladirile RCC care sunt afectate de coroziune.

Obiectivul de impermeabilizare a cladirilor este de a preveni patrunderea apei in cladire si de a furniza prize si de drenaj, astfel incat, daca apa intra in interior, nu este permis sa ramana. Multi designeri in timp ce proiecteaza pur si simplu uita ca va exista apa. Trebuie sa apelati la servicii de hidroizolatii profesionale, pentru rezultate cat mai bune.

Cea mai buna si cea mai eficienta abordare pentru impermeabilizare sunt sa adopti ingrijiri adecvate:

  • In timp ce proiectam si detaliem cladirea
  • In timp ce exercita ingrijire maxima in timpul constructiei
  • Cu respectarea tuturor masurilor de precautie dupa constructie
  • Si mentinerea cladirii conform practicilor de inginerie standard.
  • Din nou, utilizarea materialelor de buna calitate este o conditie necesara. Practica a stabilit ca problemele minore legate de umezeala, scurgere si scurgeri pot fi abordate / evitate in mod eficient prin utilizarea materialelor de calitate acceptabila de catre artizani cu experienta calificata si supraveghere priceputa si minutioasa.

Deoarece impermeabilizarea este tratarea pe o suprafata sau o structura pentru a preveni trecerea apei sub presiune hidrostatica, ar trebui sa urmareasca scaderea presiunii hidrostatice, care se va dovedi a fi cea mai eficienta. Modelele care incorporeaza principiul ecranului de ploaie si asigura egalizarea presiunii ofera cea mai buna asigurare impotriva patrunderii apei. Masurile interne pot include membrane in interiorul peretilor, cum ar fi izolarea barierei care pastreaza apa. In mod obisnuit, impermeabilizarea cladirii se face in mai multe moduri diferite pentru a crea bariere multiple pentru apa, astfel incat sa nu poata intra intr-o structura.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei