Criteriul National

HILAR! Bijuteria militară lui Putin- tancul T-14 a clacat la repetițiile de Ziua Victoriei la Moscova!

mai 07
18:28 2015

 

 Modelul de tanc rusesc anunțat cu surle și trâmbițe de Rusia a clacat în timpul repetițiilor pentru Parada de Ziua Victoriei preconizată la Moscova pentru data de 9 mai. Armata rusă a avut numai cuvinte de laudă la adresa tancului T-14, despre care spunea că este superior mașinăriilor de război vestice.

 

T 14

Desi se afla  la doar a doua apariție în public, mașinăria a rămas doar la stadiul de obiect de contemplare în celebra Piața Roșie din Moscova, după ce a încetat să mai funcționeze.

Spre surprinderea si totala frustrare a ministrului rus al Apărării, Sergei Shoigu ce a fost nevoit să se apropie de tanc pentru a-i face o scurtă inspecție ad-hoc, militarii au încercat fara de nicun fel de succes să cupleze tancul la alt vehicul militar. Toata manevra s-a dovedit un mare si rasunator eșec. Tancul s-a mișcat doar după ce un expert de la fabrica unde vehiculul a fost creat a preluat controlul.

Conform unor informatii provenite din anumite surse si preluate in presa occidentala de catre The Daily Telegraph,  tancul „ar fi cedat nu din cauze tehnice, ci din pricina unei erori a celui care opera tancul.”

Tin sa va reamintesc totusi faptul ca insusi vicepremierul Dmitri Rogozin, omul însărcinat cu problemele Apărării a denumit tancul T-14 o „frumusețe” la începutul acestei săptămâni, în timp ce experții ruși au lăudat in termeni extremi …” superioaritatea acestuia în fața mașinăriilor vestice.”

Conform planurilor expertilor rusi, T-14 Armata ar fi urmat să devină principala „guras de foc” a forțelor terestre ruse. Se preconiza ca institutia armata va primi 2.300 de bucăți până în 2020.

Insa, dupa acest mic „accident” nu cred ca entuziasmul si emfaza cu care liderii rusi au etalat-o fata de „jucaria” lor preferata va mai contat atat de mult!Incidentul hilar va crea desigur un efect de bumerang! Ramane de vazut daca sau cine va suporta aceste eventuale consecinte!

Promit sa va informez cu evolutiile ulterioare ale acestrui caz!

Sursa foto : www.dailymail.co.uk

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul