Criteriul National

HILAR! Bijuteria militară lui Putin- tancul T-14 a clacat la repetițiile de Ziua Victoriei la Moscova!

mai 07
18:28 2015

 

 Modelul de tanc rusesc anunțat cu surle și trâmbițe de Rusia a clacat în timpul repetițiilor pentru Parada de Ziua Victoriei preconizată la Moscova pentru data de 9 mai. Armata rusă a avut numai cuvinte de laudă la adresa tancului T-14, despre care spunea că este superior mașinăriilor de război vestice.

 

T 14

Desi se afla  la doar a doua apariție în public, mașinăria a rămas doar la stadiul de obiect de contemplare în celebra Piața Roșie din Moscova, după ce a încetat să mai funcționeze.

Spre surprinderea si totala frustrare a ministrului rus al Apărării, Sergei Shoigu ce a fost nevoit să se apropie de tanc pentru a-i face o scurtă inspecție ad-hoc, militarii au încercat fara de nicun fel de succes să cupleze tancul la alt vehicul militar. Toata manevra s-a dovedit un mare si rasunator eșec. Tancul s-a mișcat doar după ce un expert de la fabrica unde vehiculul a fost creat a preluat controlul.

Conform unor informatii provenite din anumite surse si preluate in presa occidentala de catre The Daily Telegraph,  tancul „ar fi cedat nu din cauze tehnice, ci din pricina unei erori a celui care opera tancul.”

Tin sa va reamintesc totusi faptul ca insusi vicepremierul Dmitri Rogozin, omul însărcinat cu problemele Apărării a denumit tancul T-14 o „frumusețe” la începutul acestei săptămâni, în timp ce experții ruși au lăudat in termeni extremi …” superioaritatea acestuia în fața mașinăriilor vestice.”

Conform planurilor expertilor rusi, T-14 Armata ar fi urmat să devină principala „guras de foc” a forțelor terestre ruse. Se preconiza ca institutia armata va primi 2.300 de bucăți până în 2020.

Insa, dupa acest mic „accident” nu cred ca entuziasmul si emfaza cu care liderii rusi au etalat-o fata de „jucaria” lor preferata va mai contat atat de mult!Incidentul hilar va crea desigur un efect de bumerang! Ramane de vazut daca sau cine va suporta aceste eventuale consecinte!

Promit sa va informez cu evolutiile ulterioare ale acestrui caz!

Sursa foto : www.dailymail.co.uk

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo