Criteriul National

Hillary Clinton întrevede „sfârșitul democrației” dacă Trump va candida din nou în 2024 – International

Hillary Clinton întrevede „sfârșitul democrației” dacă Trump va candida din nou în 2024 – International
decembrie 13
12:38 2021
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton prezice că Donald Trump va candida din nou la președinția Statelor Unite în 2024 și că o victorie a sa „ar putea fi sfârșitul democrației” din America, relatează Insider.

Clinton, care a pierdut în 2008 nominalizarea Partidului Democrat în 2008 în fața senatorului Barack Obama înainte de a deveni candidatul formațiunii la alegerile din 2016 – a fost înfrântă răsunător de Donald Trump într-una din cele mai mari surprize ale istoriei politice moderne a SUA.

„Dacă aș fi o persoană care pariază aș zice acum că Trump va candida din nou”, a declarat ea duminică în timpul unui interviu acordat televiziunii NBC News, adăugând că „el pare să aranjeze să facă acest lucru și, dacă nu este tras la răspundere, o va face din nou”.

„Cred că ar putea fi sfârșitul democrației noastre”, a subliniat ea, precizând că „vreau ca oamenii să înțeleagă că acesta ar putea fi un punct de răscruce. Dacă el sau unul din oamenii lui ar fi din nou ales președinte, mai ales dacă va avea un Congres care să-i urmeze ordinele, nu veți mai recunoaște această țară”.

Trump a anunțat deja că a luat o decizie în ceea ce privește o nouă candidatură pentru Casa Albă după ce a pierdut alegerile de anul trecut în fața democratului Joe Biden, fără a preciza însă care este aceasta.

Hillary Clinton încă regretă că nu l-a oprit pe Trump în 2016

Clinton a mai declarat în timpul interviului că încă nu a trecut peste înfrângerea suferită în urmă cu 5 ani.

„Mă simt groaznic fiindcă nu l-am oprit pe el și oamenii din jurul lui dar acum simt că toată lumea poate vedea cu proprii ochi ce tip de lider este el”, a spus aceasta.

„Vom ceda în fața tuturor acestor minciuni și dezinformări și a acestui efort organizat de a submina statul de drept și instituțiile noastre, sau le vom confrunta?”, a întrebat ea.

Săptămâna trecută Hillary Clinton a citit în premieră discursul pe care urma să îl citească dacă ar fi câștigat alegerile prezidențiale din 2016.

Discursul său avea să înceapă cu un îndemn la unitate:

„Dragi compatrioţi americani, astăzi aţi trimis un semnal întregii lumi… Nu vom fi definiţi doar de diferenţele dintre noi, nu vom fi o ţară noi contra lor. Visul american este suficient de măreţ pentru toată lumea”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul