Criteriul National

HOTĂRÂTOR!Decizie importantă la Adunarea Generală a ONU !

septembrie 29
07:55 2015

 

 Liderii lumii au îndemnat statele europene să primească refugiaţii cu compasiune şi au îndemnat la o acţiune globală, inclusiv la o intensificare a susţinerii financiare a ţărilor din Orientul Mijlociu, primele afectate de criza migraţiei.

refugiati

 Ei au lansat aceste apeluri în cadrul unei sesiuni a Adunării Generale a ONU, sub presiunea tot mai mare de a soluţiona criza din Orientul Mijlociu, inclusiv în Siria, şi de a găsi o soluţie la afluxul de migranţi care se revarsă în afara acestei regiuni.

Regele Abdullah Ibn al-Hussein al Iordaniei a subliniat că este necesar ca membrii comunităţii să susţină agenţiile cre operează în ţările care se învecinează cu Siria, amintindu-le liderilor lumii să ţara sa, alături de Liban şi Turcia, poartă greul crizei siriene a refugiaţilor.”Am luat o parte semnificativă a poverii acestei crize umanitare de pe umerii comunităţii internaţionale”, a subliniat regele.”A venit vremea ca membrii comunităţii internaţionale să acţioneze colectiv în (gestionarea) acestei crize umanitare fără precedent”, a insistat el.

Notând faptul că valoarea contribuţiilor internaţionale reprezintă doar „o mică fracţiune din costurile” suportate de către Iordania, al-Hussein a îndemnat la susţinerea Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi a Programului Alimentar Mondial (PAM).

Preşedintele francez Francois Hollande a reluat îndemnul regelui Iordaniei la susţinere financiară, subliniind că statele membre ale Uniunii Europene (UE) este necesar să-i ajute pe refugiaţi în ţările vecine Siriei, dacă vor ca refugiaţii să nu plece în călătorii periculoase pe Mediterana.”Dacă vrem să inversăm acest aflux, trebuie să-i ţinem pe refugiaţi cât mai aproape posibil de ţara lor de origine”, a subliniat Hollande.El a anunţat că Franţa îşi va creşte susţinerea faţă de UNHCR şi PAM cu fonduri în valoare de 100 de milioane de dolari.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat statele UE să găzduiască refugiaţi şi a îndemnat această regiune să facă mai mult, amintindu-le faptul că migranţii europeni au căutat, la rândul lor, sprijin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Suferinţa refugiaţilor care pleacă în călătorii periculoase pentru a fugi din calea conflictelor „ar trebui tradusă în acţiuni evidente de solidaritate concretă”, anunţând că ţara sa primeşte migranţi.

„Rămânem deschişi, primim refugiaţi cu braţele deschise”, a spus Rousseff. „Suntem o naţiune multietnică şi care coexistă cu diferenţele”, a adăugat ea.

Preşedintele cubanez Raul Castro, care participă la Adunarea Generală a ONU pentru prima dată de când se află la putere, a criticat extrem de dur statele europene, apreciind că această criză a migranţilor este rezultatul amestecului occidentalilor în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

„Uniunea Europeană trebuie să-şi asume întreaga sa responsabilitate, imediat, pentru criza siriană la a cărei aparţie a contribuit”, a subliniat el.

Sursa foto www.umbluliber.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo