Criteriul National

HOTĂRÂTOR!Decizie importantă la Adunarea Generală a ONU !

septembrie 29
07:55 2015

 

 Liderii lumii au îndemnat statele europene să primească refugiaţii cu compasiune şi au îndemnat la o acţiune globală, inclusiv la o intensificare a susţinerii financiare a ţărilor din Orientul Mijlociu, primele afectate de criza migraţiei.

refugiati

 Ei au lansat aceste apeluri în cadrul unei sesiuni a Adunării Generale a ONU, sub presiunea tot mai mare de a soluţiona criza din Orientul Mijlociu, inclusiv în Siria, şi de a găsi o soluţie la afluxul de migranţi care se revarsă în afara acestei regiuni.

Regele Abdullah Ibn al-Hussein al Iordaniei a subliniat că este necesar ca membrii comunităţii să susţină agenţiile cre operează în ţările care se învecinează cu Siria, amintindu-le liderilor lumii să ţara sa, alături de Liban şi Turcia, poartă greul crizei siriene a refugiaţilor.”Am luat o parte semnificativă a poverii acestei crize umanitare de pe umerii comunităţii internaţionale”, a subliniat regele.”A venit vremea ca membrii comunităţii internaţionale să acţioneze colectiv în (gestionarea) acestei crize umanitare fără precedent”, a insistat el.

Notând faptul că valoarea contribuţiilor internaţionale reprezintă doar „o mică fracţiune din costurile” suportate de către Iordania, al-Hussein a îndemnat la susţinerea Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi a Programului Alimentar Mondial (PAM).

Preşedintele francez Francois Hollande a reluat îndemnul regelui Iordaniei la susţinere financiară, subliniind că statele membre ale Uniunii Europene (UE) este necesar să-i ajute pe refugiaţi în ţările vecine Siriei, dacă vor ca refugiaţii să nu plece în călătorii periculoase pe Mediterana.”Dacă vrem să inversăm acest aflux, trebuie să-i ţinem pe refugiaţi cât mai aproape posibil de ţara lor de origine”, a subliniat Hollande.El a anunţat că Franţa îşi va creşte susţinerea faţă de UNHCR şi PAM cu fonduri în valoare de 100 de milioane de dolari.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat statele UE să găzduiască refugiaţi şi a îndemnat această regiune să facă mai mult, amintindu-le faptul că migranţii europeni au căutat, la rândul lor, sprijin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Suferinţa refugiaţilor care pleacă în călătorii periculoase pentru a fugi din calea conflictelor „ar trebui tradusă în acţiuni evidente de solidaritate concretă”, anunţând că ţara sa primeşte migranţi.

„Rămânem deschişi, primim refugiaţi cu braţele deschise”, a spus Rousseff. „Suntem o naţiune multietnică şi care coexistă cu diferenţele”, a adăugat ea.

Preşedintele cubanez Raul Castro, care participă la Adunarea Generală a ONU pentru prima dată de când se află la putere, a criticat extrem de dur statele europene, apreciind că această criză a migranţilor este rezultatul amestecului occidentalilor în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

„Uniunea Europeană trebuie să-şi asume întreaga sa responsabilitate, imediat, pentru criza siriană la a cărei aparţie a contribuit”, a subliniat el.

Sursa foto www.umbluliber.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo