Criteriul National

Hoverboard – Tipuri si avantaje

Hoverboard – Tipuri si avantaje
ianuarie 07
12:45 2022

Desi hoverboard-urile exista doar de cativa ani, exista deja diferite variante pe piata. Principalele tipuri de hoverboard-uri sunt: cu o roata, cu doua roti, hover kart. Modelele de hoverboard difera si in ceea ce priveste domeniile lor de aplicare. 

Unele hoverboard-uri sunt potrivite pentru strazi si poteci, altele sunt potrivite ca hoverboard off-road. In unele cazuri, consumatorii vor gasi pe piata si modele combinate despre care se spune ca sunt potrivite pentru ambele suprafete.

Hoverboard cu monoroata

Acest model este mai potrivit pentru utilizatorii avansati, deoarece nu se circula pe doua roti, ci doar pe una. Roata acestui model se afla la mijloc, intre cele doua baze. La fel ca hoverboardul clasic, dispozitivul este controlat prin deplasarea greutatii, dar echilibrul este mult mai dificil. Acest lucru se aplica atat pentru a urca, cat si pentru a merge cu monociclu. 

Din acest motiv, producatorii recomanda purtarea imbracamintei de protectie. Caderile usoare fac parte din faza de practica. Motorul si senzorul sunt in interiorul rotii. Un astfel de hoveroard este de obicei putin mai scump decat hoverboard-urile normale.

Hoverboard cu 2 roti

Hoverboard-ul echilibrat este ceea ce majoritatea consumatorilor il considera un hoverboard clasic cu doua roti. Sub fiecare roata se afla un motor cu o putere intre 350 si 400 de wati. Modelele ating viteze maxime de 10 pana la 30 de kilometri pe ora si au o autonomie de la 10 pana la 15 kilometri. 

Aceste valori depind intotdeauna de performanta bateriei si de conditiile exterioare. Multe modele au o functie de auto-echilibrare care ar trebui sa faciliteze exersarea utilizatorilor incepatori. Controleaza automat echilibrul atunci cand urci pe el si il conduci.

Hoverboard Hover cart

Hover-kartul arata similar cu un go-kart, dar baza este un hoverboard electric. In loc sa foloseasca echilibrul, un hover-kart poate fi condus folosind doua tije de directie laterale, tragand si impingand. Exista un scaun intre cele doua baze si un ghidon.

Hoverkarturile vin rar asamblate pe piata, mai degraba vin ca un accesoriu de kart separat care trebuie actualizat manual. Acest lucru se poate face de obicei in doar cativa pasi, folosind instructiunile furnizate.

Cum sa cumperi un hoverboard?

Pe langa tipul de dispozitiv, ar trebui sa acorzi atentie si altor factori atunci cand cumperi un hoverboard. Acestea includ, printre altele, viteza maxima, anvelopele sau greutatea totala admisa.

Performanta: Majoritatea hoverboard-urilor au doua motoare electrice la fel de puternice, cate unul pentru fiecare roata. Puterea individuala este intre 200 si 400 de wati, astfel incat fiecare dispozitiv are un total de 400 pana la 800 de wati. Placa este alimentata de obicei de o baterie litiu-ion, care nu ar trebui sa fie atasata cu banda adeziva pentru a fi in siguranta, ci cu un suport din fibra de sticla neinflamabila, de exemplu.

Viteza maxima: Viteza maxima depinde de performanta si de suprafata. Vantul si greutatea utilizatorului au si ele influenta. Majoritatea modelelor au o viteza maxima de 15 kilometri pe ora, doar cateva modele profesionale de pe piata pot ajunge la 20 pana la 30 de kilometri pe ora. 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul