Criteriul National

Hrană umedă pentru pisici: cum să o alegi pe cea mai bună?

Hrană umedă pentru pisici: cum să o alegi pe cea mai bună?
octombrie 24
13:40 2022

Cauți cea mai bună hrana umeda pisici, însă deocamdată nu știi cum să o alegi astfel încât să îi asiguri prietenului tău patruped toți nutrienții de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere? Descoperă din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi în acest sens, iar astfel îți va fi mai ușor să alegi din gama variată de produse de pe piață!

Hrana umedă pisici – când și cum să o oferi animalului?

Hrana umedă este gustoasă și preferată de pisici, însă ea este recomandată în următoarele moduri:

  • pentru pui – dacă ai o pisică foarte mică, ce nu poate mânca boabe încă, poți folosi cu încredere hrana umedă. Alege, însă, plicurile sau conservele junior, întrucât acestea conțin toți nutrienții de care au nevoie animalele la vârste foarte fragede;
  • în combinație cu hrana uscată – o altă variantă, în care poți utiliza hrana umedă este atunci când o combini cu hrana uscată. De exemplu, îi poți da pisicii câte un plic o dată la 2 – 3 zile, atunci când vrei să o răsfeți, însă fără a o obișnui cu acest tip de mâncare.

Alege hrana în funcție de vârsta felinei

Un prim detaliu, de care este bine să ții cont înainte de alegerea hranei umede pentru pisică este referitor la vârsta felinei. De exemplu, în primele luni de viață, pisica are nevoie de cât mai multe vitamine și minerale, pentru a crește armonios, urmând ca apoi nevoile sale să se schimbe.

Din fericire, atât conservele, cât și plicurile sunt împărțite pe categorii: junior și adult. Astfel, vei putea face distincția foarte ușor între alimentele spre care te poți orienta.

Cantitatea optimă

Când vine vorba despre cantitatea optimă de hrană, pe care trebuie să o dai felinei, ea depinde întotdeauna de greutatea pisicii. Dacă atunci când sunt pui, pisicilor le este suficient jumătate de pliculeț de mâncare, pe măsură ce cresc le poți mări porția la un plic per masă. Ai grijă să nu cazi în capcana ochilor care cer mai mult de mâncare decât ar avea nevoie, pentru că pisicile adoră plicurile și le-ar prefera oricând în detrimentul boabelor uscate!

Ingrediente

În ceea ce privește ingredientele folosite pentru hrana umedă de pisici, ele variază. De exemplu, plicurile și conservele pot avea ca ingredient principal puiul, vita sau somonul. Pe lângă acestea, hrana trebuie să fie bogată și în vitamine și minerale, pentru ca felinele să poată crește armonios. Ferește-te, însă, de mâncarea care conține foarte mulți coloranți alimentari: aceasta poate fi dăunătoare pisicii tale pe termen lung.

La plic sau la conservă?

Cu siguranță ai observat deja că pe piață există hrană uscată atât sub formă de plicuri, cât și de conserve. Ambele variante sunt potrivite feline, însă recomandat este să optezi pentru monoporții și nu pentru cantități mai mari. De ce? Dacă deschizi o cutie de hrană umedă, aceasta trebuie consumată în cel mult 12 ore, pentru că altfel începe să dezvolte bacterii. Monoporțiile sunt excelente pentru feline!

Comandă online

Dacă vrei să economisești timp și bani, optează pentru a comanda hrana umedă pentru pisică direct de pe Internet. În acest fel, poți studia produsele pe care le ai la dispoziție din confortul propriei case, fără să te mai deplasezi în magazinele fizice. Online ai la dispoziție toate informațiile necesare de care ai nevoie pentru a lua o decizie!

NovaFood.ro este disponibil pentru tine întotdeauna atunci când ai nevoie atât de hrană umedă, cât și de hrană uscată pentru pisica ta. Online găsești inclusiv conserve caini de calitate, pe care le poți oferi patrupedului cu încredere, dar și alte alimente de top!

Date de contact:

Email: office@novafood.ro

Telefon: 0724239215

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Florin F

Florin F

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul