Criteriul National

Hrana umeda pentru pisici si avantajele acestui tip de hrana

Hrana umeda pentru pisici si avantajele acestui tip de hrana
martie 15
12:03 2022

Pentru oricine are drept animal de companie acasa o pisica sau mai multe pisici, hrana acestora trebuie sa fie un aspect foarte important. Dincolo de rasfatul pe care il oferi pisicutei tale prin faptul ca te joci cu ea sau prin faptul ca ii oferi tot confortul, hrana este foarte importanta pentru a avea o pisica sanatoasa, voioasa si plina de energie.

Pe piata exista diferite tipuri de hrana pentru animalele de companie si implicit pentru pisici. Dintre acestea regasim si hrana umeda pisica, acest tip de hrana oferind o multime de avantaje pentru pisicile care o consuma. Sa descoperim in ceea ce urmeaza care sunt principalele avantaje ale acestui tip de hrana pentru pisici.

Avantajele hranei umede pentru pisici

Un prim avantaj important pe care acest tip de hrana il ofera se refera la aportul foarte mare de proteine pe care il aduce pisicilor care sunt hranite in acest mod. Hrana umeda are un aport semnificativ mai ridicat in proteine, in comparatie cu hrana uscata pentru pisici. Acest aspect este foarte important daca tinem cont de faptul ca vorbim practic despre mici feline care au nevoie sa consume cantitati semnificative de proteine pentru a fi sanatoase.

Un al doilea avantaj adus de hrana umeda pisica este cel care vizeaza aportul major la hidratarea organismului si la mentinerea functionarii optime a tractului urinar pentru pisici. Datorita faptului ca hrana este umeda, organismul pisicilor nu risca sa se deshidrateze, pastrand astfel un echilibru important. Tot in randul avantajelor acestui tip de hrana putem aminti faptul ca pisicile gasesc mult mai gustoasa hrana umeda, comparativ cu variantele de hrana uscata pentru pisici. Iar de acest lucru iti poti da seama daca oferi in paralel hrana umeda si hrana uscata.

Nu in ultimul rand putem aminti faptul ca hrana umeda se gaseste sub forma de conserve sigiliate, fapt ce face ca depozitarea si pastrarea acestora sa fie mai usor de realizat pe termen lung. Mai mult decat atat, datorita modului de ambalare, acest tip de mancare pentru pisici are si un termen de valabilitate mai indelungat.

Hrana umeda are si dezavantaje?

Daca nu esti familiarizat(a) cu hrana special conceputa pentru pisici, este important sa stii daca se pot aminti si anumite minusuri in privinta hranei umede pentru pisici. Ei bine, exista anumite aspecte care pot fi considerate ca fiind dezavantaje. Printre acestea putem aminti faptul ca dupa ce o conserva de hrana umeda pisica a fost desfacuta, continutul trebuie consumat de pisica in cel mult 24 de ore de la momentul in care conserva respectiva este deschisa, iar continutul ramas trebuie pastrat la frigider pe durata celor 24 de ore.

Tot in randul dezavantajelor putem aminti si faptul ca acest tip de hrana poate favoriza ingrasarea pisicilor. Insa acest dezavantaj poate fi combatut printr-o administrare echilibrata a hranei si printr-o dozare corespunzatoare a acestui tip de mancare. Nu in ultimul rand putem mentiona ca un dezavantaj pentru hrana umeda pisica faptul ca este mai scumpa comparativ cu hrana uscata pentru pisici.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul