Criteriul National

I.P.J Prahova ne surprinde placut!/In urma dezvaluirilor noastre si ale verificarilor interne ale institutiei a fost sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova! – Ziarul Incisiv de Prahova

I.P.J Prahova ne surprinde placut!/In urma dezvaluirilor noastre si ale verificarilor interne ale institutiei a fost sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova! – Ziarul Incisiv de Prahova
decembrie 10
14:01 2021

Conform Art. 22 (2) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, aprobat prin Hotărârea nr. 415/28.10.2021 a Consiliului Local Ploieşti, echipa de baschet masculin seniori va activa în campionatele organizate de Federaţia Română de Baschet sub denumirea CSM Baschet Petrolul Ploieşti”. Totodată, CSM Ploieşti a făcut demersurile necesare la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru înregistrarea mărcii în cauză – CSM Baschet Petrolul Ploieşti – procedura fiind în acest moment în derulare.
Nu comentam o decizie/hotarare votata de Consiliul Local Ploiesti (doar pentru ca nu face obiectul dezvaluirilor din aceasta investigatie)
Cert este ca epopeea mărcilor „FC Petrolul Ploieşti”, „Petrolul 95”, „Petrolul 52”, „FC Petrolul Ploieşti”, „Fotbal Club Petrolul” şi „Petrolul Ploieşti” si interesele absconse din spatele acestei actiuni a iritat la maxim fanii echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti.
Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a fost si este „vaca” de muls (sifonare a banilor publici) a diferitelor retele de criminalitate economico-financiara organizata. Ultima isprava era sa se finalizeze cu o mare tragedie, precizam in articolul de ieri.
Deplasarea la Oradea a echipei de baschet seniori a CSM Ploieşti (CSM PETROLUL PLOIEŞTI), din data de 04.12.2021, era sa se termine tragic, dupa infrangerea suferita in fata echipei gazda.
Astfel, cu toate ca CSM Ploiesti detine doua microbuze noi in dotare (unul dintre microbuze fiind la Constanta cu echipa de handbal), CSM Ploiesti „achizitioneaza”, prin incredintare directa (ca doar e pandemie), servicii de transport de la firma „X” pentru deplasarea la Oradea a echipei de baschet seniori a CSM Ploieşti (CSM PETROLUL PLOIEŞTI).
In acest sens, cu toate ca din echipa cu tot cu antrenor erau maxim 14 -15 persoane, CSM Ploiesti achizitioneaza pentru aceasta deplasare, pe bani publici, servicii de transport – cu un autocar de 55 de locuri (in conditiile in care in curtea sa era disponibil un microbuz, nou).
Dupa infrangerea suferita la Oradea, la intoarcere, antrenorul Mihai Popa si doi jucatori au coborat la Sibiu.
Dupa 126 de km (1 h si cca 30 min), soferul autocarului de 55 de locuri, cu o vechime de peste 15 ani, al firmei „X”, baneficiara a incredintarii directe, pe timp de pandemie, nu adapteaza corespunzator viteza fata de conditiile meteo si, la orele 02.00 ale diminetei spre duminica (05.12.2021) pierde controlul volanului intrand in plin in sensul giratoriu din comuna Kaca (in maghiara), Cața din Brașov.
In urma impactului, autocarul fara control a ajuns pe camp si numai o minune a facut ca cei din autocar sa scape cu viata si toata aceasta actiune de incredintare directa sa nu se transforme in „Kaca” cu adevarat.
Au ramas pagubele materiale, fiind distrusa partea din fata a autocarului.
Fiind un accident fara victime, organele de politie nu s-au mai deplasat la fata locului si jucatorii de la echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti (CSM PETROLUL PLOIEŞTI) au fost cazati, peste noapte, la o pensiune din zona, fiind recuperati, pe ziua, de un microbuz tot de la firma „X”, beneficiara a contractului pe bani publici.
Greşeli, simple omisiuni sau tentativă de „tunuri financiare”? Autorităţile competente vor trebui să răspundă la aceste întrebări, mai ales ca se putea produce o tragedie.
Atribuirea cu dedicatie a comenzii de catre CSM Ploiesti catre firma „X” ne-a determinat sa „sapam” mai adanc si va spunem, deocamdata, doar atat: chiar daca la prima vedere firma „X” pare o firma de casa a PSD-ului, aceasta obtine cu dedicatie contracte sub administratia locala a unui PNL-ist (pe aceasta tema vom reveni, cu siguranta).
Diferenta de cum se respecta legea si bunul simt dintre cei care fac astfel de achizitii cu dedicatie sub administratia Primariei Ploiesti si cum se efectueaza aceste comenzi de catre Consiliul Judetean Prahova: la CJ Prahova, pe timp de pandemie, persoana desemnata cu achizitionarea unor astfel de servicii trimite solicitari de oferte catre 9-10 firme din domeniu si comanda este emisa societatii cu cel mai mic pret.
Nu miroase urat sa nu zicem ca deja „pute”?
Ca sa fim un pic mai precisi, ca damful de putoare sa ajunga si la organele care trebuie sa clarifice anumite aspecte.
Firma „X”, beneficiara a contractului/comenzii emise de CSM Ploiesti, cam este „abonata” la bani publici – abonata tot cu „cantec”.
Va dam acum doar un mic exemplu:
La data de 25.06.2019, prin adresa nr 2419, ministrul de la aceea data de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, PSD-istul Marius Constantin Budai, emitea catre aceeasi firma „X” de la Cuca Macaii din Prahova o comanda pentru servicii transport persoane cu autocar pentru participantii straini la Conferinta la nivel inalt ” Un nou inceput pentru negocierea colectiva in Europa”, de catre Ministrul Muncii si Justitiei Sociale (adica de el), in contextul exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.
Si acum sa stam pe scaune/fotolii (dupa posibilitati) sa nu ametim:
Serviciile de transport se vor asigura cu un autocar de 55 persoane dupa urmatorul traseu:
– de la hotelul unde sunt cazati (Phoenicia Grand Hotel) la locatia conferintei (Palatul Victoria).
– de la Palatul Victoria la Phoenicia Grand Hotel.
– de la Phoenicia Grand Hotel la aeroport.


Pe bune? Ministrul PSD-ist da o comanda unei firme de la Cuca Macaii din Prahova pentru serviciuri de transport pe raza Bucurestiului?
Sa mai mentionam ca PSD-istul Marius Constantin Budai este iar ministru in Guvernul Nicolae Ciuca, tot la acelasi minister? Ar fi de prisos…Vom reveni! (Cristina T.).

Lasam mai jos ceva de pe net „adunate”…
https://nutotei.ro/candidat/marius-constantin-budai
Domnul Marius Budăi este chestorul Camerei Deputaților și fost mare, mare, mare ministru al muncii PSD-iste. Mai pe scurt este definiția minunilor social democrate. Cariera lui începe cu o pauză de cinci ani de la terminarea liceului ca să-și adune suflul. Un fel de Ciolacu dar mai mic.
În 1995 este angajat la stat referent la DGASPC Botoșani (asistență socială) unde stă până în 2013. În anul 2000 îl lovește studiu și vrea ceva mai mult decât o diplomă de liceu. Face cursuri de PC. Apoi în 2001 cursuri de Contabilitate asistată pe calculator. S-a încălzit așa că face și o postliceală și devine tehnician specialist. Are deja 32 de ani și nimic nu-l mai poate opri. În anii care urmează este lovit duhul PSDist căci CV-ul lui explodează. Anul 2008, la 36 de ani este o dovadă bună. Conform CV-ului (Doamneeeee, ăsta a fost ministru, Doamneeee de ce ne urăști?) este Reprezentatul zonal al UPS Galați, Șef de cabinet de Parlamentar la București, Inspector de specialitate la Botoșani și administrator al unei firme tot în Botoșani și mai termină și bomba de Spiru Haret (la 36 de ani!) și se apucă de un masterat tot acolo. Ca să nu se plictisească mai devine și Expert în achiziții publice. Toate într-un an, băi, fraierilor care nu știți ce e munca la stat!
Datele despre firma domniei sale nu sunt disponibile. Deloc, deloc. Din 2009 devine șef de achiziții la DGASPC loc unde circulă foarte mulți bani publici și se cumpără multe produse alimentare exact, dar exact domeniul de activitate al firmei sale conform CV-ului. În acte firma are ca domeniu principal de activitate vânzarea de rulote. Instituția pe care o conduce meritocratic la Botoșani are probleme uriașe dar omul are timp și de un curs de înalt funcționar public pe care îl termină în 2013 la București. Coincidența și Dumnezeul corupților probabil fac ca tot în 2013 să devină brusc Director Executiv la Casa de Pensii Botoșani unde era nevoie de cursul ăla. În 2016 primește și o diplomă de vorbit în public pe care și-o pune mândru în CV. Este probabil singurul lucru care poate justifica poziția de Ministru al Muncii.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul