Criteriul National

Ia in considerare aceste lucruri inainte de a-ti arunca laptopul

Ia in considerare aceste lucruri inainte de a-ti arunca laptopul
martie 23
12:24 2020

Sa presupunem ca vrei sa faci un upgrade la un laptop Asusnou si vrei sa-l arunci, sa-l donezi sau sa-l vinzi cuiva. Inainte de a-l preda, stai un minut si gandeste-te la valoarea critica a informatiilor stocate pe laptop. Ai creat fisiere, ai scris emailuri personale si profesionale, ai stocat imagini si videoclipuri. Ai explorat o multime de site-uri de-a lungul anilor.

Poate ca toate astea s-au intamplat in trecut, dar laptopul tau Asus (https://www.onlaptop.ro/service-laptop-asus) inca mai poate contine aceste fisiere. Poate ca noul proprietar nu va incerca sa vada ce se afla pe hard disk-ul tau, dar ce se va intampla daca apoi laptopul tau va ajunge in mainile altcuiva? Ideea e ca nu stii niciodata ce se poate intampla cu informatiile stocate pe laptopul tau vechi.

De aceea, iata cateva lucruri la care te-ai putea gandi inainte de a arunca, dona sau vinde laptopul personal. Voi mentiona doar acele elemente la care trebuie sa te gandesti. Exista programe speciale care te pot ajuta sa le stergi.

- Fa un backup al documentelor importante

- Salveaza listele importante de contacte

- Transfera cele mai importante emailuri pe noul laptop, apoi sterge-le pe cele vechi

- Sterge tot ce ai desarcat

- Sterge soft-ul instalat

- Scoate memoria

- Sterge fotografiile

- Sterge filmuletele

- Elimina fisierele temporare

- Sterge tot istoricul

- Elimina parolele salvate

- Pastreaza programele office critice

- Sterge fisierele Internet si site-urile web in cache din browser

- Pune-ti in siguranta noul laptop

Sfaturi de la service On Laptop pentru confidentialitatea datelor

Esti o persoana foarte preocupata de confidentialitatea datelor tale personale pe Internet? Daca da, atunci cand cumperi un laptop nou, asigura-te ca datele tale sunt pastrate in siguranta.

Exista functii in majoritatea browserelor care pot bloca site-urile web de a-ti urmari miscarile pe web.

De asemenea, exista programe speciale care te pot ajuta sa pastrezi totul privat in timp ce folosesti laptop si esti online.

Afla  cum porti preveni accesul neautorizat la computer, mai ales daca te afli in preajma unor persoane ind-un mediu office.

Protejeaza-ti parolelele si pastreaza fisierele portabile in siguranta.

In plus, instaleaza cele mai bune programe antivirus pe care le poti gasi. Din nou, poti afla mai multe lucruri despre protectie online pe internet sau vorbind cu un tehnician IT de la un service laptopuri.

Pentru mai multe sfaturi despre latopuri si service laptopuri accesati site-ul ONLAPTOP.RO.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul