Criteriul National

Iașiul va organiza o petrecere de Revelion în aer liber / Argumentul primarului Chirica: ”Toţi cei care nu vor fi afară, vor fi în spaţii închise” – Administratie Locala

Iașiul va organiza o petrecere de Revelion în aer liber / Argumentul primarului Chirica: ”Toţi cei care nu vor fi afară, vor fi în spaţii închise” – Administratie Locala
decembrie 28
15:20 2021

Autorităţile ieşene vor organiza în noaptea de Revelion o petrecere în Piaţa Palatului Culturii din municipiu, care va dura patru ore şi jumătate ore, costul evenimentului fiind de 600.000 de lei, transmite News.ro.

Edilul Mihai Chirica susţine că în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi va fi organizat un concert, începând cu ora 20.00, care va fi susţinut de Direcţia 5, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică Project, Nicoleta Nucă, Alexandra Ungureanu, Admiral C4C şi artişti ieşeni.

La miezul nopţii va fi organizat, timp de aproximativ zece minute, tradiţionalul foc de artificii. Programul se va încheia cu un moment muzical, care va dura cel mult 20 de minute.

Valoarea totală a cheltuielilor alocate de Primăria Iaşi pentru manifestările din seara de Revelion se ridică la circa 600.000 lei.

Primarul Mihai Chirica a declarat că programul concertului de Revelion este mai redus faţă de anii precedenţi, el afirmând că riscul îmbolnăvirii de Covid este mai mare în spaţiile închise decât în aer liber.

„Trebuie să avem şi o analiză raţională. Toţi cei care nu vor fi afară, vor fi în spaţii închise. Riscul de infectare pentru cei care vor veni la concert este mult mai redus faţă de cel al oamenilor care vor sta în interior.

Oricum, vom pune la dispoziţie mască pentru fiecare participant, iar fiecare sector va avea o persoană care să supravegheze ca fiecare participant să poarte mască de protecţie”, a spus primarul Mihai Chirica.

Pe reţelele sociale, părerile ieşenilor privind organizarea evenimentului sunt împărţite. În timp ce unii oameni afirmă că este bine că este organizată petrecerea de Revelion în aer liber, alţii susţin că sunt bani aruncaţi în vânt, în condiţiile în care suntem în plină pandemie, iar ieşenii se vor feri de locurile aglomerate.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul