Criteriul National

Iata care este motivul pentru care Volvo a distrus 10 masini

Iata care este motivul pentru care Volvo a distrus 10 masini
noiembrie 18
20:36 2020

Volvo a aruncat masini de la o inaltime de 30 de metri. Este un test realizat de suedezi si este cel mai complicat pus in aplicare vreodata. Este o premiera in domeniul sigurantei auto. Vezi pe acest site mai multe stiri din domeniul auto.

   Iata care a fost motivul pentru masinile au fost distruse

Echipele de interventie se pregatesc pentru cel mai dur scenariu. Situatiile reale sunt mult mai complicate si mai dure decat cele simulate in laborator. Cu ajutorul unei macarale cei de la Volvo simuleaza scenariul prabusirii unei masini de la inaltime.

Volo a facut acest test care este o premiera mondiala in domeniul sigurantei auto. Mai exact, a ridicat 10 masini cu macaraua pana la o inaltime de 30 de metri si le-a dat drumu de acolo. In aceste situatii sunt sanse mari ca persoanele din masina sa fie in stare grava. In plus prioritatea este scoaterea victimelor din masina si trasportarea lor la spital. Specialistii vorbesc in aceste interventii despre “ora de aur”.

“De ani de zile lucrăm în strânsă colaborare cu specialiștii în intervenții în situații de urgență. Acest lucru se întâmplă pentru că avem același obiectiv: drumuri mai sigure pentru toată lumea. Sperăm că nimeni nu va mai trece prin experiențe atât de dure, dar nu toate accidentele pot fi prevenite. Astfel, este vital să avem la dispoziție metode cât mai bune pentru a salva vieți în cazul unor accidente grave”,  a explicat Hakan Gustafson, cadrul din echipa de cercetare in domeniul accidentelor rutiere de la Volvo.

Pentru acest test Volvo a ales sa sacrifice 10 masini noi deoarece sunt cele realizate conform normelor de siguranta impuse in ultimii ani. Masinile vechi in schimb nu sunt realizate dupa aceste norme de siguranta si reprezinta un pericol mai mare in timpul unui accident. Cele noi fac fata mult mai bine in fata situatiilor extreme si victimele au sanse mai mari sa fie salvate in timp util.

Inainte de a da drumu acestor masini, inginerii de la Volvo au calculat exact cei 30 de metri dar si presiunea si forta la care trebuie sa fie supuse masinile pentru a atinge nivelul dorit de distrugere.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul