Criteriul National

Iată ce ar trebui să știți despre alimentarea cu biberonul: 6 sfaturi esențiale

Iată ce ar trebui să știți despre alimentarea cu biberonul: 6 sfaturi esențiale
august 19
17:27 2021

Laptele mamei este cel mai bun și mai valoros aliment pentru un bebeluș. Cu toate acestea, uneori – din diverse motive – după un consult medical, se poate întâmpla să fii nevoită să ajungi la laptele praf Hipp și la sticlă. Atunci ce vei face?

Alăptarea este cel mai bun mod de a hrăni bebelușii. Mâncarea pentru femei conține toți cei mai importanți nutrienți. În plus, dacă ți-ai alăptat bebelușul până acum, știi perfect cât de convenabil este – nu este nevoie să încălzești laptele, să sterilizezi sticlele sau tetinele. Este, de asemenea, o garanție a unei compoziții alimentare ideale. Cu toate acestea, dacă apare o sticlă la orizont – există câteva lucruri pe care trebuie să le știi pentru a dormi bine!

1. Selectarea sticlei

Există multe modele pe piață cu diferite forme și capacități . În primul rând, însă, ia în considerare dacă preferi sticla (mai ușor de păstrat curată și mai durabilă) sau plasticul (care, la rândul său, este mai ușor și rezistent la rupere). Un copil cu vârsta peste 6 luni ar trebui să mănânce aproximativ 180 ml de lapte odată, astfel încât cea mai convenabilă soluție va fi o sticlă de 250 ml.

Tetina este un element inseparabil al sticlei. Există o varietate de modele în diferite forme, inclusiv cele cu cap rotund care îți permite să reglezi intrarea aerului (previne atacurile colicilor) și cele anatomice în formă de mamelon – montate pe o bază largă. Cheia este de a ajusta tetina la forma gurii copilului, nevoile sale actuale (de exemplu tetine anti-colice sau ortodontice) și vârstă.

2. Tipul amestecului

Înainte de a ajunge la lapte praf, consultă medicul pediatru, care va ajusta laptele în funcție de vârsta și nevoile de dezvoltare ale copilului.

Fiecare dintre producătorii de lapte furnizează informații despre depozitare și data de expirare a laptelui pe ambalaj. Pentru siguranța ta, trebuie să urmezi întotdeauna aceste instrucțiuni. 

3. Depozitarea laptelui

Nu se recomandă turnarea amestecului în alte ambalaje – cel original este o garanție a purității corespunzătoare a laptelui . Există, de asemenea, informații despre doza și data de expirare a laptelui pe cutie. Cu toate acestea, dacă decizi să îl păstrezi, de exemplu, într-o cutie specială, nu uita să nu adaugi lapte când lotul anterior este încă în partea de jos. 

Concluzie: atunci când vine vorba de depozitarea și prepararea laptelui praf, este întotdeauna o idee bună să verifici recomandările producătorului de pe eticheta produsului.

4. Apă adecvată

Pentru a pregăti laptele bebelușului, utilizează apă fiartă, de preferință slab mineralizată sau de izvor . Se aduce apa la fierbere, apoi se răcește la 37 ° C. Evită să o încălzești într-un cuptor cu microunde, există riscul ca o parte din lapte să fie fierbinte, iar altele să fie reci. 

Pregătește cantitatea măsurată cu precizie a amestecului conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

5. Pregătirea laptelui

Pregătește întotdeauna laptele chiar înainte de a-l servi bebelușului . Aruncă orice lapte neutilizat – după o jumătate de oră, bacteriile pot începe să se înmulțească în el! 

Înainte de a-l da bebelușului, asigură-te că laptele nu este prea fierbinte – ar trebui să fie doar cald. . 

6. Poziția de alimentare

Tu și bebelușul ar trebui să vă simțiți confortabil atunci când acesta este hrănit. Cel mai important lucru de reținut este că poziția capului bebelușului tău trebuie să fie puțin mai înalt decât restul corpului. În același timp, ține sticla astfel încât tetina să fie complet plină de lapte.  Tine minte: nu lăsa niciodată copilul singur în timp ce mănâncă, deoarece există un pericol de sufocare! De asemenea, nu-l lăsa să adoarmă cu sticla în gură – acest lucru duce adesea la apariția cariilor.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul