Criteriul National

Iată cele mai bune idei și sfaturi pentru spune adio definitiv depresiei!

Iată cele mai bune idei și sfaturi pentru spune adio definitiv depresiei!
ianuarie 29
13:39 2020

Depresia a ajuns să atingă o mare parte din populația globului, fiind o boală care afectează modul în care persoanele se simt, în care gândesc sau acționează. Ea provoacă sentimente profunde de tristețe, omul pierzându-și interesul față de activități care altădată îl bucurau nespus. Se întâmplă deseori ca persoana în cauză să nu mai facă față proiectelor de la serviciu, vieții de familie, simptomele depresiei luând-o prin surprindere. 

Specialiștii sunt de părere că această problemă poate fi tratată și că 80-90% dintre oameni răspund pozitiv la diferitele forme de tratament pe care le primesc. În cazul în care depresia este ușoară, o bună modalitate de a fi eliminată este îmbunătățirea stării de spirit prin crearea unui spațiu și a unei realități diferite. Cărțile pot reprezenta o soluție în acest sens, fiind o formă perfectă de relaxare. Indiferent că preferi să navighezi într-o librărie online sau să tragi o fugă până la cea din colț, este important să găsești acele lecturi care să te atragă și să-ți ofere o lume nouă, incitantă, în așa fel încât starea să se îmbunătățească treptat. 

Iată alte metode de a spune adio depresiei!

O idee este să faci o listă de mici plăceri ale vieții, pe care să ți le oferi cât de curând și cât mai des cu putință, aceste lucruri reușind cu succes să te facă să lupți cu depresia care te copleșește:

  • O ieșire din cotidian ar fi cea mai interesantă modalitate de a schimba peisajul cu care ești obișnuit. Fugi până la mare într-un weekend sau rezervă un city break într-unul dintre orașele Europei. Chiar dacă ești tentat să spui nu din cauza depresiei și îți tot repeți că nu-ți pasă de nimic, că ești prea obosit, că ai prefera să stai acasă, încearcă să-ți înfrânezi această pornire și să mergi într-o mică excursie de unul singur sau alături de prieteni, partener, părinți, colegi, rude;

ajutor

  • Dacă începi să mănânci mult și să-ți spui că nu-ți pasă că te îngrași, observi că obosești, deși este doar prânzul, atunci te poți confrunta cu această afecțiune medicală și e momentul oportun să faci ceva să scapi de ea. De exemplu, pune lacăt pe frigider, controlează aportul de nutrienți și dă iama în coșul cu fructe și legume. Mergi în supermarket și fă rost de ceva fructe exotice, pe care nu le-ai gustat niciodată, apoi urmărește un film incitant și răsfață-te mult mai sănătos. Cu siguranță nu vei aprofunda depresia dacă încerci;
  • Cheamă toți prietenii apropiați, vorbește-le despre problema ta și permite-le să te ajute în acest sens, chiar dacă este vorba doar despre a urma sfatul de a face o baie amuzantă cu multă spumă și de a asculta o muzică în surdină sau de a organiza o ieșire la picnic și un meci de fotbal. Este esențial să nu-ți repeți că nimănui nu-i pasă și că totul e în zadar.

 

În concluzie, nu uita de faptul că fericirea este tot ceea ce contează în viață și că depinde doar de tine dacă reușești să o menții la cote ridicate. O variantă bună de a scăpa de depresie este să te înconjori de culori plăcute, vesele, să-ți imaginezi că lumina soarelui intră în corpul tău și că ai mai multă energie decât ți-ai fi putut închipui. 

 

surse foto:

shutterstock.com

Date de contact: Bookzone

telefon: 0774-091579; 0770-584429

program de lucru: L-V: 9.30 – 17.30

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul