
Icrele sunt reprezentative pentru Delta Dunarii. Produsul nu lipseste niciodata de pe masa ospaturilor pescaresti si este ca o carte de vizita a zonei. Cine a pasit pe acest taram magic pentru a se bucura de vacanta, cu siguranta a gustat din savoarea pe care o are acest preparat cu traditie.
Salata de icre de stiuca nu se regaseste in bucatariile altor tari, este un produs cu specific local inspirat din reteta originara a vechilor greci care au locuit in Dobrogea. Reteta se mai pastreaza si in zilele noastre, pentru ca oamenii din comunitate au transmis-o din generatie din generatie. Ba mai mult, gasesti chiar si in comert salata de casa, preparata dupa reteta mostenita din cele mai vechi timpuri. Este pregatita chiar in S-E Romaniei.
Taramasalata vechilor greci, produsul exceptional de astazi
La origine, reteta produsului care astazi ne incanta papilele gustative este greceasca. Vechii locuitori ai Dobrogei au adus-o pentru prima oara in zona, folosind atunci pestii care se gaseau la nivel local: icrele de crap si de stiuca. Comunitatile din Sf. Gheorghe, Tulcea si Sulina au preluat-o si au adaptat-o.
Gustul ei a fost imbunatatit considerabil, devenind un produs reprezentativ pentru aceasta zona a tarii, pana in zilele noastre. Salata de casa nu are la baza decat 4 simple ingrediente: icrele obtinut din peste, uleiul de floarea soarelului, zeama de lamaie si apa carbogazoasa. Pestele este capturat la setca si navod, in mod responsabil, fiind pastrat in cele mai bune conditii inainte de a fi preparat. Nu se folosesc – sub nicio forma – ameliatori de gust, conservanti sau alte substante artificiale, care pot diminua gustul acestui preparat.
Sanatate la borcan: icrele preparat traditional, o sursa de vitalitate
Prin componenta sa nutritiva, icrele preparat prin metode 100% naturale este o sursa de sanatate. Pentru ca are foarte multe vitamine, precum si potasiu, zinc sau fosfor, protejeaza organismul. Preparatul este unul sarac in tesaturi, ceea ce il face mai usor de digerat.
Exista studii care masoara impactul pozitiv pe care il are consumul de pesste asupra sanatatii umane: te protejeaza de afectiunile la nivelul inimii, ajuta la o stare de echilibru si de bine, combate depresia si Alzheimerul si ajuta la intretinerea fermitatii pielii. Icrele preparat in casa nu contine substante nocive, nu afecteaza organismul, si sunt recomandate de toti specialistii in nutritie si dietetica. Pe cat sunt de sanatoase, pe atat sunt de gustoase. Se pot integra in meniu sub diverse forme, de la simpla intindere pe paine, pana la umplerea legumelor, precum ardeiul.
Icre 100% naturale, preparate dupa reteta mostenita din generatie in generatie
Deltaica.ro este brandul reprezentativ al Deltei Dunarii. Toate preparatele 100% naturale din peste se afla sub semnul acestui brand, mostenit din generatie in generatie, intr-o familie care apreciaza cultura locala gastronomica. Daca vezi in comert produsele Deltaica.ro, trebuie neaparat sa le incerci.
Cele mai gustoase icre sunt preparate dupa reteta originala, iar gustul este unul – pur si simplu – irezistibil. Un spectacol al gusturilor, un rasfat al simturilor – este ceea ce simti atunci cand gusti acest preparat. Alte produse pe care trebuie sa le incerci sunt: scrumbia marinata, rapanele marinate in ulei si zeama de lamaie, batogul de crap salbatic, scrumbia afumata de Dunare sau chiar icrele de crap preparat cu ceapa. Toate sunt wow!
Date de contact:
Tel: 0729.995.529
E-mail: vanzari@deltaica.ro