Criteriul National

Icre de stiuca fara E-uri si conservanti – reteta gustului autentic din Delta Dunarii

Icre de stiuca fara E-uri si conservanti – reteta gustului autentic din Delta Dunarii
octombrie 13
16:22 2020

 


 

Icrele sunt reprezentative pentru Delta Dunarii. Produsul nu lipseste niciodata de pe masa ospaturilor pescaresti si este ca o carte de vizita a zonei. Cine a pasit pe acest taram magic pentru a se bucura de vacanta, cu siguranta a gustat din savoarea pe care o are acest preparat cu traditie.

Salata de icre de stiuca nu se regaseste in bucatariile altor tari, este un produs cu specific local inspirat din reteta originara a vechilor greci care au locuit in Dobrogea. Reteta se mai pastreaza si in zilele noastre, pentru ca oamenii din comunitate au transmis-o din generatie din generatie. Ba mai mult, gasesti chiar si in comert salata de casa, preparata dupa reteta mostenita din cele mai vechi timpuri. Este pregatita chiar in S-E Romaniei.

 

Taramasalata vechilor greci, produsul exceptional de astazi

La origine, reteta produsului care astazi ne incanta papilele gustative este greceasca. Vechii locuitori ai Dobrogei au adus-o pentru prima oara in zona, folosind atunci pestii care se gaseau la nivel local: icrele de crap si de stiuca. Comunitatile din Sf. Gheorghe, Tulcea si Sulina au preluat-o si au adaptat-o.

Gustul ei a fost imbunatatit considerabil, devenind un produs reprezentativ pentru aceasta zona a tarii, pana in zilele noastre. Salata de casa nu are la baza decat 4 simple ingrediente: icrele obtinut din peste, uleiul de floarea soarelului, zeama de lamaie si apa carbogazoasa. Pestele este capturat la setca si navod, in mod responsabil, fiind pastrat in cele mai bune conditii inainte de a fi preparat. Nu se folosesc – sub nicio forma – ameliatori de gust, conservanti sau alte substante artificiale, care pot diminua gustul acestui preparat.

 

Sanatate la borcan: icrele preparat traditional, o sursa de vitalitate

Prin componenta sa nutritiva, icrele preparat prin metode 100% naturale este o sursa de sanatate. Pentru ca are foarte multe vitamine, precum si potasiu, zinc sau fosfor, protejeaza organismul. Preparatul este unul sarac in tesaturi, ceea ce il face mai usor de digerat.

Exista studii care masoara impactul pozitiv pe care il are consumul de pesste asupra sanatatii umane: te protejeaza de afectiunile la nivelul inimii, ajuta la o stare de echilibru si de bine, combate depresia si Alzheimerul si ajuta la intretinerea fermitatii pielii. Icrele preparat in casa nu contine substante nocive, nu afecteaza organismul, si sunt recomandate de toti specialistii in nutritie si dietetica. Pe cat sunt de sanatoase, pe atat sunt de gustoase. Se pot integra in meniu sub diverse forme, de la simpla intindere pe paine, pana la umplerea legumelor, precum ardeiul.

 

Icre 100% naturale, preparate dupa reteta mostenita din generatie in generatie

Deltaica.ro este brandul reprezentativ al Deltei Dunarii. Toate preparatele 100% naturale din peste se afla sub semnul acestui brand, mostenit din generatie in generatie, intr-o familie care apreciaza cultura locala gastronomica. Daca vezi in comert produsele Deltaica.ro, trebuie neaparat sa le incerci.

Cele mai gustoase icre sunt preparate dupa reteta originala, iar gustul este unul – pur si simplu – irezistibil. Un spectacol al gusturilor, un rasfat al simturilor – este ceea ce simti atunci cand gusti acest preparat. Alte produse pe care trebuie sa le incerci sunt: scrumbia marinata, rapanele marinate in ulei si zeama de lamaie, batogul de crap salbatic, scrumbia afumata de Dunare sau chiar icrele de crap preparat cu ceapa. Toate sunt wow!

Date de contact:

Tel: 0729.995.529

E-mail: vanzari@deltaica.ro

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul