Criteriul National

Igiena orala impecabila

Igiena orala impecabila
iunie 17
14:58 2020

Adoptarea unor obiceiuri sanatoase precum: utilizarea atei dentare si periajul dintilor cel putin de doua ori pe zi, sunt metode eficiente prin care putem preveni diversele boli care apar la nivelul gingiilor si prin care combatem caderea dintilor. Dilatarea dintilor si boala gingiilor pot duce la durere si pierderea dintilor.

Puteti preveni majoritatea problemelor legate de dinti si gingii luand acesti pasi:

  • Periati-va dintii de 2 – 3 ori pe zi cu pasta de dinti cu fluor;
  • Intindeti zilnic intre dinti;
  • Vizitati in mod regulat un medic dentist pentru o verificare si curatare;
  • Reduceti alimentele si bauturile zaharoase;
  • Nu fumati si nu mestecati guma;
  • Daca beti alcool, beti doar cu moderatie.

Ce cauzeaza afectiunea dentara si boala gingiilor?

Placa este o substanta lipicioasa care se formeaza pe dinti. Cand placa ramane prea lung pe dinti, poate duce la carii dentare si la afectiuni ale gingiilor. Periajul si folosirea atei dentare ajuta la obtinerea placii din dinti, astfel incat gura sa ramana sanatoasa.

De asemenea, albirea dintilor este frecvent abordata cu maximum de interes in special de catre tinere doamne si domnisoare, intrucat stim bine ca un zambet stralucitor si o dantura impecabila este cheia succesului in orice situatie va aflati. Insa, inainte de toate sa aflam cateva informatii cu privire la albirea dintilor.

Procesul albirii dintilor

Substanta folosita pentru albirea dintilor este peroxidul de carbamida, cu o concentratie de 10-16% pentru albirea acasa si 45% pentru procedurile de practica dentara. Substanta activa este peroxidul de hidrogen, care sufera un proces de oxidare, eliberand oxigenul activ, care patrunde in structura smaltului si dentinei, indepartand petele. Dintele devine mai alb si mai stralucitor.

Realizati un detartraj cel putin o data pe an. Medicii stomatologi recomanda realizarea acestuia ori de cate ori este necesar.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul