Criteriul National

Il Giornale: Anunț despre vaccinul anti-coronavirus: „Din ianuarie va fi în farmacii” – Coronavirus

Il Giornale: Anunț despre vaccinul anti-coronavirus: „Din ianuarie va fi în farmacii” – Coronavirus
iulie 29
01:43 2020
Mai sunt cinci luni și câteva zile până la sfârșitul acestui dificil an 2020. Anul bisect va intra în istorie pentru că a fost anul pandemiei de coronavirus, care a ucis aproape 650.000 de oameni în întreaga lume, obligând lumea să intre în carantină, potrivit Il Giornale.

2021, însă, ar trebui să înceapă în semn de speranță și de renaștere: în ianuarie, de fapt, va sosi vaccinul împotriva COVID-19, susține Piero Di Lorenzo, președintele IRBM din Pomezia, un institut de cercetare specializat în științe biomedicale și chimie organică. Intervievat de cotidianul „Libero”, Di Lorenzo a declarat că experimentul asupra medicamentului ar trebui să se încheie până la sfârșitul lunii septembrie. Pe scurt, două luni și cercul ar trebui să se închidă pentru a da undă verde ciclului de producție și, desigur, comercializării pe scară largă.

„Avem nevoie de undă verde de la agențiile de reglementare, dar având în vedere că suntem în prezența unei pandemii teribile, sunt sigur că vor reduce toate timpurile birocratice și vor da autorizație în timpul strict necesar pentru a analiza rezultatele științifice cu severitatea potrivită”, precizează Di Lorenzo, care explică care ar fi procesul birocratic pentru ChAdOx1, experimentat de multinaționala britanică AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford și, de asemenea, cu IRBM din Pomezia.

Ei bine, începând din ianuarie, am putea găsi vaccinul în farmaciile noastre: „Primele doze în comerț vor fi de la începutul anului viitor; ChAdOx1 a fost deja testat cu succes pe mii de pacienți. Acum suntem în faza a treia, cu testul la zece mii de oameni: dacă totul merge bine, producția pe scară largă poate începe la sfârșitul lunii septembrie”. Deja, în câteva luni, de fapt, vor fi disponibile milioane de doze și în 12 luni, datorită capacității colosale de producție a gigantului AstraZeneca, planeta poate fi imunizată cu două miliarde de doze.

Și prețul? Extrem de redus, mai spune Di Lorenzo: prețul vaccinului, de fapt, ar trebui să fie între doi și trei euro. Un preț preferențial, așa cum sugerează însuși Di Lorenzo, o vor avea categoriile cele mai expuse riscurilor; prin urmare, mai întâi personalul medico-sanitar care lucrează în structurile spitalicești din țară, apoi polițiștii, personalul școlar (care lucrează în contact cu copiii), vârstnicii și cei care suferă de boli anterioare care, împreună cu o posibilă infecție cu Sars-Cov-2, ar putea duce la complicații grave, până la moarte.

Dacă totul merge bine și nu există piedici, prin urmare, peste 180 de zile, vaccinul va fi disponibil în farmacii la un cost foarte redus: de aceea, 2021 ne-ar putea face „să uităm” de coșmarurile din acest an 2020. (Rador)

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul