Criteriul National

Il Giornale: Creșterea cazurilor de coronavirus în întreaga Europa provoacă frică – Coronavirus

Il Giornale: Creșterea cazurilor de coronavirus în întreaga Europa provoacă frică – Coronavirus
august 06
01:39 2020
„Este clar că suntem la al doilea val” de coronavirus, a declarat virusologul Steven Van Gucht, purtătorul de cuvânt al luptei împotriva COVID-19 în Belgia, într-un interviu acordat ziarului „Het Laatste Nieuws” și relatat de site-urile belgiene, scrie Il Giornale, citat de Rador.

„Numărul infecțiilor este în creștere și nu este o creștere mică. Nu știm cât timp va dura și cum vor crește curbele. Dar acest al doilea val nu trebuie neapărat să aibă consecințe dramatice. Ajustările efectuate de Consiliul de Securitate Națională ar putea funcționa”, spune Van Gucht.

Virusologul încearcă să redea o oarecare speranță, spunând că „nu va dispărea coronavirusul, dar în viitor se va comporta ca o infecție benignă, dar pentru revenirea la viața normală mai este nevoie de câteva luni de răbdare”. „Să continuăm, va ajunge să ia sfârșit”, concluzionează Van Gucht.

Europa continuă să observe de la zi la zi curbele infecțiilor în creștere, din Spania până în România. De asemenea, Germania este sub observație, în care cazurile cresc din nou: în ultimele 24 de ore au fost 870 față de 509 din ziua precedentă. La începutul stării de urgență, numărul total de cazuri înregistrate a fost de 211.281, victimele 9.156. După părerea președintelui Asociației medicilor germani Marburger Bund, Susanne Johna, țara este deja în mijlocul „unui al doilea val mic” și chiar dacă creșterea noilor infecții nu este comparabilă cu numerele din martie și aprilie, totuși există o creștere a infecțiilor, „există, așadar, pericolul de a expune la risc succesele avute în Germania într-o combinație de înlăturare și căutare a normalității”. De această dată, spitalele sunt pregătite să întâmpine pacienții, spre deosebire de primul val, a adăugat președintele Johna.

România are cu mult peste o mie de infecții în ultimele 24 de ore, în timp ce obligația măștii creează între timp haos în unele zone din orașul francez Lille, iar Prefectura a solicitat utilizarea acesteia în aer liber pentru unele zone din zona metropolitană, punerea în aplicare a dispoziției nu este întotdeauna obiectul unor alegeri armonioase din partea municipalităților în cauză, chiar dacă acestea sunt vecine.

Pe bulevardul Dunkerque, de exemplu, aflat în competența administrațiilor municipale din Lomme și Lambersart, utilizarea măștii este obligatorie doar pe o parte, pe unul dintre cele două trotuare.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul