Criteriul National

Ilhan Omar, o democrată din Congresul SUA, a stârnit valuri după ce a acuzat SUA și Israelul de ”atrocități de neconceput” – International

Ilhan Omar, o democrată din Congresul SUA, a stârnit valuri după ce a acuzat SUA și Israelul de ”atrocități de neconceput” – International
iunie 11
00:39 2021
O democrată din Congresului Statelor Unite, Ilhan Omar, a căutat joi să calmeze furtuna provocată în propriul său partid de declarațiile sale despre „atrocitățile de neconceput” comise de statul ebraic și Statele Unite, precum și de Hamas și talibani, potrivit AFP.

Confruntată cu un val de critici, congresmena a ținut să clarifice declarațiile sale, scoase din context conform ei după o audiere parlamentară cu șeful diplomației americane Antony Blinken.

„Am văzut atrocități de neconceput comise de Statele Unite, Hamas, Israel, Afganistan și talibani”, a postat ea pe Twitter, luni, cu un videoclip al dialogului lor mai larg la Curtea Penală Internațională (CPI).

„Pentru a fi clar: conversația a fost despre responsabilitatea” fiecăruia dintre acești patru actori în investigațiile inițiate deja de CPI, a scris refugiata somaleză și musulmană, care mai fusese anterior criticată pentru comentarii despre Israel.

„Nu făceam în niciun fel o comparație între organizațiile teroriste și țările democratice bazându-se pe sisteme juridice bine stabilite”, a continuat tânăra de 38 de ani, care spusese mai devreme că vede în ploaia criticilor „atacuri islamofobe”.

Detaliile sale au fost întâmpinate rapid de liderii democrați ai Camerei, care au avut însă grijă să denunțe remarcile sale.

„A face comparații false între democrații precum Statele Unite și Israel cu grupări teroriste precum Hamas și talibanii generează prejudecăți și subminează progresul către un viitor de pace și securitate pentru toți”, au scris ei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul