Criteriul National

IMAGINEA ZILEI! Stampila agramata de la…”Evaloarea” nationala face furori!

iulie 01
19:19 2015

stampila-evaloare-nationala

Daca in presa au aparut zilele trecute numeroase perle ale elevilor de la Evaluarea Nationala, a sosit momentul „delcios” si deosebit de savuros, prin gradul de absurd si de penibilitate in acre Sistemul isi da cu „firma-n cap!”

Nu mai e cazul sa va mai spun prea multe, deoarece aceste lucruri aparent „nevinovate”  conduc la ideea ca in multe posturi „caldute” , acolo „in varful piramidei” salasluiesc o gramada de non-valori (ca sa nu le spun C-AR FI agramati, sau plini de ifose asemeni unor autentici incompetenti!)

Poate ca gafa cea mare este ca noi, ca natiune nu avem curajul de a reactiona, de a ne „trezi” la realitate si acceptam orice, oricum!

Poate ca va veni si acel moment mult-asteptat!

Nu contest faptul ca, in neamul acesta exista VALORI ADEVARATE, COPII MULTI-TALENTATI, STUDENTI EMINENTI, castigatori de diplome, de medalii la o pleiada de concursuri internationale, nationale etc

Numai ca ponderea lor este innabusita de  aceasta masa amorfa ce , ca de fiecare data (lucru general, cunoscut in istorie) se afla anul aceasta de cealalta parte a baricadei.

Voi incheia aici aceasta tirada, nu inainte sa cer explicatii, in numele meu (deoarece fac parte din acest putred si nestatornic Sistem al Educatiei), in numele colegilor mei , cat si al acestui ziar -Criteriul National cer POZITIA OFICIALA din partea unor factori ce ar trebui sa aibe decizie.

Nu de alta, dar sa nu ajungem la situatii de genul in care elevii  pot, pe buna dreptate sa treaca la ironii ieftine pe tema stampilei.

De aceea, onor Minister al Educatiei si al Cercetarii, as dori un comunicat de presa oficial in care sa lamuriti aceasta inadvertenta (sau cum anume vreti s-o catalogati!) 

Parca nu am merita acest tratament!

In calitatea mea de profesor cu gradul I, obtinut de mai bine de 1 an de zile in urma, as dori ca sa nu se ajunga la un precedent!Sunt constient de acest lucru si dorec ca asemenea ANOMALII sa fie RAPID eliminate!

De aceea, imi doresc sa ma distantez fata de aceasta casta (elitista, condusa de unii care vor doar sa „ingroape” totul) si sa pot avea demnitatea de a nu fi inclus in „clubul select” al agramatilor evaluatori…

In numele intregului corp redactional, pe final am dori doar atat sa mai adaugam!

Nu putem sa spunem ca toti profesorii sunt limitati, putem sa spunem doar ca ei sunt responsabili si cu verificarea unor insemne oficiale nationale. Atunci, in conditiile de fata, oare ce poti sa le mai spui elevilor? Nu cumva unii dintre ei au picat Evaluarea, deoarece nu s-au incadrat normelor? Acum,observand buclucasa stampila… daca acestia, din trei cuvinte, doua le gresesc, ce pretentii sa mai avem de la cei pusi in functia de a-i „evaloa”  (EVALUA)?

Sursa foto: Facebook/Cristina Timariu

Redactia ziarului Criteriul National multumeste domnului profesor dr. Daniel Mihai pentru realizarea acestui material 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro