Criteriul National

IMAGINEA ZILEI! Stampila agramata de la…”Evaloarea” nationala face furori!

iulie 01
19:19 2015

stampila-evaloare-nationala

Daca in presa au aparut zilele trecute numeroase perle ale elevilor de la Evaluarea Nationala, a sosit momentul „delcios” si deosebit de savuros, prin gradul de absurd si de penibilitate in acre Sistemul isi da cu „firma-n cap!”

Nu mai e cazul sa va mai spun prea multe, deoarece aceste lucruri aparent „nevinovate”  conduc la ideea ca in multe posturi „caldute” , acolo „in varful piramidei” salasluiesc o gramada de non-valori (ca sa nu le spun C-AR FI agramati, sau plini de ifose asemeni unor autentici incompetenti!)

Poate ca gafa cea mare este ca noi, ca natiune nu avem curajul de a reactiona, de a ne „trezi” la realitate si acceptam orice, oricum!

Poate ca va veni si acel moment mult-asteptat!

Nu contest faptul ca, in neamul acesta exista VALORI ADEVARATE, COPII MULTI-TALENTATI, STUDENTI EMINENTI, castigatori de diplome, de medalii la o pleiada de concursuri internationale, nationale etc

Numai ca ponderea lor este innabusita de  aceasta masa amorfa ce , ca de fiecare data (lucru general, cunoscut in istorie) se afla anul aceasta de cealalta parte a baricadei.

Voi incheia aici aceasta tirada, nu inainte sa cer explicatii, in numele meu (deoarece fac parte din acest putred si nestatornic Sistem al Educatiei), in numele colegilor mei , cat si al acestui ziar -Criteriul National cer POZITIA OFICIALA din partea unor factori ce ar trebui sa aibe decizie.

Nu de alta, dar sa nu ajungem la situatii de genul in care elevii  pot, pe buna dreptate sa treaca la ironii ieftine pe tema stampilei.

De aceea, onor Minister al Educatiei si al Cercetarii, as dori un comunicat de presa oficial in care sa lamuriti aceasta inadvertenta (sau cum anume vreti s-o catalogati!) 

Parca nu am merita acest tratament!

In calitatea mea de profesor cu gradul I, obtinut de mai bine de 1 an de zile in urma, as dori ca sa nu se ajunga la un precedent!Sunt constient de acest lucru si dorec ca asemenea ANOMALII sa fie RAPID eliminate!

De aceea, imi doresc sa ma distantez fata de aceasta casta (elitista, condusa de unii care vor doar sa „ingroape” totul) si sa pot avea demnitatea de a nu fi inclus in „clubul select” al agramatilor evaluatori…

In numele intregului corp redactional, pe final am dori doar atat sa mai adaugam!

Nu putem sa spunem ca toti profesorii sunt limitati, putem sa spunem doar ca ei sunt responsabili si cu verificarea unor insemne oficiale nationale. Atunci, in conditiile de fata, oare ce poti sa le mai spui elevilor? Nu cumva unii dintre ei au picat Evaluarea, deoarece nu s-au incadrat normelor? Acum,observand buclucasa stampila… daca acestia, din trei cuvinte, doua le gresesc, ce pretentii sa mai avem de la cei pusi in functia de a-i „evaloa”  (EVALUA)?

Sursa foto: Facebook/Cristina Timariu

Redactia ziarului Criteriul National multumeste domnului profesor dr. Daniel Mihai pentru realizarea acestui material 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo