Criteriul National

Imagini pentru PROȘTI, cadou DE LA POLICE! U-ha-U-ha

Imagini pentru PROȘTI, cadou DE LA POLICE! U-ha-U-ha
aprilie 27
17:00 2017

imag articol

 

„Nino-nino… nino-nino! Atenție shaormei, să vedeți acum poliția voastră cea mândră, într-o pauza de odihnă, cum s-a gandit să vă ofere un show de zile mari”

Cam așa s-ar reitera intervenția curajosilor sforăitori care ori sunt pe la cafele – detalii-video-  ori păzesc mașina din dotare - detalii, ori dau noroc din mașină cu infractorii care fac grătar  cu ferestrele monumentelor, ori îi linistesc pe cetăţenii amenințați cu toporişca: „ce vrei Andrei, asta este, sunt crime itn fiecare zi!”.

Geniul pepenaşilor din dotarea urbană nu se oprește aici. Așa că, la o acțiune de reținere, au plecat ca la nuntă, cu fotograful după ei. Cadrele prezentate presei au doar fracțiuni de secundă distanţă, unghiul optim și detalii precise (cum este pistolul peste un individ la pământ) dar shhhhhhh, cică sunt făcute  întâmplător de un trecător.

Și, cum să nu… ți se umple inima de bucurie și de liniște când vine la tv Pepenaşul Șef și anunță că Ținutul Shaormesc este în siguranță? Poftim? Cum se vede asta oare pe telefonul touch, la un kebab cu un „bortait de usturoi” și lângă monumentele care cad? Aaa? Artistocrație și modernitate nenică…

Surse foto: Ziua de Constanţa

Departamentul Pamflet Criteriul

1

2

3 4

5

 

 

 

lllll

lll

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro