Criteriul National

IMBUCURATOR! Fadhil Ahmad al-Hayali a fost lichidat conform ultimelor stiri oficiale!

august 21
23:42 2015

 

 

Casa Albă a anunţat, în urmă cu puţin timp, că numărul doi din gruparea teroristă Statul Islamic a fost ucis.

Fadhil Ahmad Al-Hayali    Criteriul National

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedinţiei americane, Fadhil Ahmad al-Hayali a murit în timpul unui bombardament desfăşurat în nordul Irakului. În momentul atacului, teroristul se deplasa cu un vehicul spre oraşul Mosul, alături de un al comandant al Statului Islamic. Ambii au fost ucişi.

Agenţiile de presă susţin că liderul terorist a fost ucis într-un atac asupra unei masini, efectuat marti, dupa informaţii primite de de o sursa din serviciile de intelligence. Casa Albă a confirmat eliminarea fizică a lui Al-Hayali, cunoscut şi sub numele de Haji Mutazz.

Al-Hayali se afla într-un vehicul împreună cu un alt membru important din cadrul organizaţiei jihadiste, a informat executivul american, precizând că acesta era principalul coordonator al transferurilor de arme, explozibili, vehicule şi indivizi între Irak si Siria.

 

În noiembrie 2014 a mai fost anunţată eliminarea fizică a lui Al-Hayali, însă după verificări atente s-a putut constat că persoană ucisă atunci nu era acesta.    Uciderea numărului doi din ierahia grupării teroriste Statul Islamic vine la aproape un an de când au fost desfăşurate primele raiduri aeriene ale Statelor Unite împotriva jihadiştilor din Irak.    Susţinute de atacuri aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA, forţele guvernamentale au recâştigat teren în ultimele luni în două provincii la nord de Bagdad, dar nu au reuşit încă să preia din nou controlul asupra oraşului Mosul.

Sursa foto : www.infobae.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo