Criteriul National

ÎMBUCURĂTOR! O mișcare de protest împotriva centrului pentru refugiați din Vama Veche a mobilizat societatea civilă !

ÎMBUCURĂTOR! O mișcare de protest împotriva centrului pentru refugiați din Vama Veche a mobilizat societatea civilă !
aprilie 03
15:18 2016

 

 

20160403_130425

Astăzi în prezența a peste 60 de persoane  venite special din Constanța, din București, din Mangalia dar și din localitatea Vama Veche a avut loc un marș de protest autorizat, desfășurat în mod pașnic care a fost supravegheat de unele detașamente de Poliție și din Jandarmeria Română.

Acest marș de protest a debutat în jurul orelor prânzului și a pornit din centrul localității Vama Veche, nu înainte de a se strânge, de a se scanda împotriva acestei măsuri de a primi refugiați în Vama Veche, fără a fi fost consultată populația din această zonă.Traseul a fost unul simplu, din stația de autobuz către viitorul centrul de primire al refugiaților-o veche unitate militară dezafectată situată la ieșirea din această localitate.

20160403_120340Localnicii sunt nemulţumiţi, dar și neinformați.Printre altele și se tem că simpla prezenţă în zonă a străinilor le va goni oaspeţii.

 

Video explicit cu discuțiile dintre localnici și avocatul Dumitru Bădrăgan  

Dumitru Ionel Viziteu, un cetăţean din Vama Veche, masterand la Actorie în cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa a fost cel care a inițiat și organizat evenimentul.

„Avem o poziţie vehementă. Duminică, vor participa mai multe partide, persoane fizice, cetăţeni. Este ceva ce trebuie făcut, ce trebuie să facem noi, ca oameni”, declarat zilele trecute domnul Dumitru Ionel Viziteu.

„Trebuie să fim informaţi, să ni se zică la ce să ne aşteptăm. Zvonurile sunt adevărate sau nu? Trebuie să ştim despre ce este vorba! Cu toţii ştim de ce sunt în stare refugiaţii, aţi văzut ce s-a scris în presă? Vrem răspunsuri clare, să ştim ce poziţie să luăm!” a mai adăugat domnia sa.

De asemenea, Dumitru Ionel Viziteu ne-a declarat că duminică va avea loc şi un marş, din staţiile de autobuz, până la locul cu pricina- fosta unitate de grăniceri, locul unde se presupune că vor veni refugiaţii.

Totodată, pe pagina evenimentul a fost postat un mesaj din partea filialei Partidului România Unită Mangalia. „Vom fi alături de manifestanţii care vor protesta împotriva refugiaţilor, duminică, în Vama Veche, la ora 12.00, pentru că vrem o Românie unită, pentru că vrem un popor creştin”, este mesajul postat. PRU se opune invaziei musulmane”, se arată pe afişul postat alături de mesajul de mai sus.

Reamintesc faptul că, potrivit anumitor declarații și zvonuri existente în zona Vama Veche se va face o tabără de refugiați, așa cum, ca urmare a materialelor apărute în presă, Poliția de Frontieră a emis următoarea informare, în data de 16 Martie 2016 :

,,În această săptămână (n.r mijlocul lunii martie) , la fostul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vama Veche, situat în localitatea Vama Veche, ce aparține de comuna Limanu din judeţul Constanta, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei, se efectuează lucrări de întreţinere şi igienizare ale spaţiului şi construcţiilor adiacente.”

Acel spațiu, ca orice alt sediu al Poliţiei de Frontieră Române, din punctul autorităților poate fi folosit și pentru activităţile specifice ce sunt derulate de instituţia statului în cazul depistării unui grup de imigranţi (trierea, identificarea, amprentarea migranţilor etc)

Zvonurile conform cărora că vor veni aproximativ 500 de refugiați pe care îi vor amprenta aici și le vor da drumul i-au mobilizat pe unii dintre cei care mai cred în valorile statului de drept.

Iar aceste mișcări de protest sunt consecința politicilor ascunse, a jocurilor de culise acceptate de către statul român, în primirea, trierea și gâzduirea refugiaților musulmani.

Video explicit 1 

 

 20160403_131423  a20160403_124434

Video explicit 2 

„Vrem să știm unde le vor da drumul acestor refugiați, ca să ne putem apăra familiile, țara”, a declarat jurnaliștilor Dumitru Viziteu, organizator.

Oamenii sunt destul de îngrijorați de ceea ce se întâmplă. Faptul că tot ceea ce s-a întâmplat în Europa de Vest cu nebunia provocastă de Statul Islamic, de atentatele puse mișelește la cale și faptul că suntmulți bărbați printre aceștia, i-a mobilizat pe cei peste 60 de persoane să participe la această acțiune.

Mai mult ca sigur, așa cum am identificat, majoritatea localnicilor consideră că Turismul va avea de suferit, știind că aici vor fi triați și cazați o parte dintre refugiați.

20160403_123935   20160403_115805

Video explicit 3 

20160403_120131 20160403_123043

Video explicit 4

20160403_130924 20160403_130650

20160403_115825 20160403_123612

Sursa foto : www.criteriul.ro

Redacția ziarului Criteriul Național  dimpreună cu domnul prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa în calitate de redactor şef al ziarului , a luat parte la acest eveniment și mulțumește tuturor celor care au participat la acest marș de protest!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo