Criteriul National

ÎMBUCURĂTOR! Salah Abdeslam, unul dintre suspecții bănuiți de actele teroriste a fost inculpat pentru tentativă de omor!

ÎMBUCURĂTOR! Salah Abdeslam, unul dintre suspecții bănuiți de actele teroriste a fost inculpat pentru tentativă de omor!
aprilie 21
16:35 2016

Salah Abdeslam unicul suspect bănuit de acte teroriste în atentatele din noiembrie 2015 de la Paris a fost inculpat azi 21 Aprilie 2016 la Bruxelles pentru „tentativă de omor” . Ancheta vizează schimbul de focuri cu poliția intervenit în timpul percheziției întreprinse pe 15 martie în comuna bruxelleză Forest, a anunțat joi avocatul Sven Mary, citat de AFP.

abdeslam

Salah Abdeslam în vârstă de 26 de ani, este cetățean francez de origine marocană. A crescut în cartierul bruxellez Molenbeek și este singurul supraviețuitor al atentatelor din data 13 noiembrie.Momentan este încarcerat într-o închisoare de înaltă securitate din Bruges (nord-vestul Belgiei) și urmează să fie extrădat în Franța.

Pe data de 15 martie,  cu ocazia unei percheziții în localitatea Forest (legată de atentatele din 13 noiembrie de la Paris), totul a degenerat într-un schimb de focuri soldat cu moartea unui suspect și fuga altor doi. Abdeslam a fost unul dintre fugarii suspecți din apartamentul percheziționat, fiind prins și arestat trei zile mai târziu la Molenbeek.

El „a fost inculpat pentru tentative de omor ca autor sau coautor”, a precizat joi avocatul Sven Mary, a relatat agenția Agerpres.

Potrivit acestuia, dosarul este instrumentat de Isabelle Panou, magistratul bruxellez responsabil cu ancheta belgiană în cazul atentatelor de la Paris.Abdeslam fusese deja inculpat în acest dosar pe 19 martie, a doua zi după arestarea sa la Bruxelles.

 

Sursa foto : www.irishtimes.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro