Criteriul National

ÎMBUCURĂTOR! Salah Abdeslam, unul dintre suspecții bănuiți de actele teroriste a fost inculpat pentru tentativă de omor!

ÎMBUCURĂTOR! Salah Abdeslam, unul dintre suspecții bănuiți de actele teroriste a fost inculpat pentru tentativă de omor!
aprilie 21
16:35 2016

Salah Abdeslam unicul suspect bănuit de acte teroriste în atentatele din noiembrie 2015 de la Paris a fost inculpat azi 21 Aprilie 2016 la Bruxelles pentru „tentativă de omor” . Ancheta vizează schimbul de focuri cu poliția intervenit în timpul percheziției întreprinse pe 15 martie în comuna bruxelleză Forest, a anunțat joi avocatul Sven Mary, citat de AFP.

abdeslam

Salah Abdeslam în vârstă de 26 de ani, este cetățean francez de origine marocană. A crescut în cartierul bruxellez Molenbeek și este singurul supraviețuitor al atentatelor din data 13 noiembrie.Momentan este încarcerat într-o închisoare de înaltă securitate din Bruges (nord-vestul Belgiei) și urmează să fie extrădat în Franța.

Pe data de 15 martie,  cu ocazia unei percheziții în localitatea Forest (legată de atentatele din 13 noiembrie de la Paris), totul a degenerat într-un schimb de focuri soldat cu moartea unui suspect și fuga altor doi. Abdeslam a fost unul dintre fugarii suspecți din apartamentul percheziționat, fiind prins și arestat trei zile mai târziu la Molenbeek.

El „a fost inculpat pentru tentative de omor ca autor sau coautor”, a precizat joi avocatul Sven Mary, a relatat agenția Agerpres.

Potrivit acestuia, dosarul este instrumentat de Isabelle Panou, magistratul bruxellez responsabil cu ancheta belgiană în cazul atentatelor de la Paris.Abdeslam fusese deja inculpat în acest dosar pe 19 martie, a doua zi după arestarea sa la Bruxelles.

 

Sursa foto : www.irishtimes.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo