Criteriul National

ÎMBUCURĂTOR! Salariul minim pe economie creşte la o 1250 de lei de la 1 Mai!

ÎMBUCURĂTOR! Salariul minim pe economie creşte la o 1250 de lei de la 1 Mai!
aprilie 20
18:32 2016

Guvernul va creşter salariului minim la 1.250 de lei, începând cu data de 1 mai. Totodată se va ţine cont şi de indexarea automată care va afecta coşul minim cât şi de inflaţia prognozată.

salariu-minim

„Salariul minim creşte de la 1 mai, la 1250 de lei, aşa cum am anunţat de ceva timp”, a declarat Anca Dragu fiind întrebată dacă au a părut modificări în ceea ce priveşte creşterea salariului minim, în contextul în care actul normativ nu a apărut încă.

Cât priveşte modificarea Codului Fiscal pentru a-i scuti de plata CASS pe cei fără venituri, Anca Dragu a afirmat că această măsură este în curs de avizare.

„Este în lucru, cred că a intrat deja pe circuitul de avizare, durează câteva zile”, a mai spus ministrul Finanţelor Publice.

Astfel peste un milion de români vor primi salarii mai mari de luna viitoare.La un salariu minim brut pe economie de 1.250 de lei, un patron trebuie să cheltuiască suma de 1.538 de lei, incluzând contribuţiile sociale pe partea angajatorului, din Codul fiscal valabil.

La salariul minim actual, de 1.050 de lei, costurile totale pentru angajator sunt de 1.292 de lei. Se remarcă o creştere de costuri de aproape 250 de lei la fiecare salariat angajat pe salariul minim.

Patronii care îşi plătesc angajaţii cu salarii sub remuneraţia minimă riscă amenzi contraventionale de la 1.000 lei la 2.000 lei .

Măsura Guvernului nemulţumeşte atat patronii, care suportă costuri suplimentare, cât şi sindicatele, care cereau o majorare a salariului minim brut pana la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, care să fie urmată, din iulie 2016 de o altă creştere, până la 1.300 de lei. O altă variantă ceruta de sindicate a fost salariul minim brut cifrat la 1.275 de lei de la 1 mai 2016.

Totuşi, după această majorare, salariul minim din Romania rămâne penultimul ca valoare în Uniunea Europeana, cel mai scăzut fiind în Bulgaria.

 

Sursa foto : www.brasovultau.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro