Criteriul National

IMBUCURATOR! Sapte oficiali FIFA au fost arestati in Elvetia intr-un hotel de lux!

mai 27
08:49 2015

 

 Incredibil dar adevarat! Nu mai putin de sase oficiali FIFA au fost arestati, miercuri dimineata, intr-un hotel de lux din Elvetia, fiind acuzati de primirea unor spagi de milioane de euro.

Fifa_logo-5

 

Inca de la inceput, cand am auzit aceasta stire am avut emotii ,dar acum respir usurat ca nu este Nasul nostru printre cei sase!

Pentru justete, va putem informa ca aceasta inedita ancheta a fost demarata de procurorii americani, care urmaresc neregulile din fotbal incepand cu 1990.

Deocamdata nu se cunosc toate persoanele arestate, singurele variante prezentate de presa internationala fiind Eduardo Li, Jose Maria Marin, Jeffrey Webb (vicepresedintele FIFA) si Eugenio Figueredo. De asemenea, New York Times mentioneaza ca in total 14 persoane au fost puse sub acuzare in acest caz.

Oficialii FIFA au fost treziti din somn la primele ore ale diminetii, insa nu au fost scosi din hotel cu catuse la maini, fiind asteptati chiar si sa se schimbe si sa se spele.

La iesirea din hotel, politistii elvetieni au avut cu ei doua genti in care se presupune ca s-ar afla probe.

Autoritatile din Elvetia au mentionat, intr-un scurt comunicat de presa, ca cele sase persoane ar putea fi extradate in SUA, unde vor fi judecati. Din cate se pare, ingineriile financiare se ridica la 100 de milioane de euro.

Vestea reprezinta un adevarat cutremur pentru fotbalul mondial, in conditiile in care vineri vor avea loc alegeri pentru stabilirea noului presedinte.

In ultimii ani, FIFA a fost implicata in mai multe scandaluri de coruptie, existand numeroase suspiciuni in privinta modului in care au fost impartite anumite competitii.

 

Sursa foto : www.h3dwallpapers.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

2 Comments

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro