Criteriul National

IMBUCURATOR! Sapte oficiali FIFA au fost arestati in Elvetia intr-un hotel de lux!

mai 27
08:49 2015

 

 Incredibil dar adevarat! Nu mai putin de sase oficiali FIFA au fost arestati, miercuri dimineata, intr-un hotel de lux din Elvetia, fiind acuzati de primirea unor spagi de milioane de euro.

Fifa_logo-5

 

Inca de la inceput, cand am auzit aceasta stire am avut emotii ,dar acum respir usurat ca nu este Nasul nostru printre cei sase!

Pentru justete, va putem informa ca aceasta inedita ancheta a fost demarata de procurorii americani, care urmaresc neregulile din fotbal incepand cu 1990.

Deocamdata nu se cunosc toate persoanele arestate, singurele variante prezentate de presa internationala fiind Eduardo Li, Jose Maria Marin, Jeffrey Webb (vicepresedintele FIFA) si Eugenio Figueredo. De asemenea, New York Times mentioneaza ca in total 14 persoane au fost puse sub acuzare in acest caz.

Oficialii FIFA au fost treziti din somn la primele ore ale diminetii, insa nu au fost scosi din hotel cu catuse la maini, fiind asteptati chiar si sa se schimbe si sa se spele.

La iesirea din hotel, politistii elvetieni au avut cu ei doua genti in care se presupune ca s-ar afla probe.

Autoritatile din Elvetia au mentionat, intr-un scurt comunicat de presa, ca cele sase persoane ar putea fi extradate in SUA, unde vor fi judecati. Din cate se pare, ingineriile financiare se ridica la 100 de milioane de euro.

Vestea reprezinta un adevarat cutremur pentru fotbalul mondial, in conditiile in care vineri vor avea loc alegeri pentru stabilirea noului presedinte.

In ultimii ani, FIFA a fost implicata in mai multe scandaluri de coruptie, existand numeroase suspiciuni in privinta modului in care au fost impartite anumite competitii.

 

Sursa foto : www.h3dwallpapers.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

2 Comments

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo