Criteriul National

Îmbunătăţiţi-vă cariera urmând un curs de manager de resurse umane

Îmbunătăţiţi-vă cariera urmând un curs de manager de resurse umane
aprilie 17
14:19 2019

Pentru a urma o carieră în domeniul resurselor umane trebuie să aflaţi ce presupune a fi manager resurse umane, cu ce se ocupă acesta şi de ce un curs manager resurse umane este extrem de folositor. Înainte de a începe o nouă carieră ca manager de resurse umane, există câteva lucruri pe care ar trebui să le învățați despre locul de muncă și viitorul dvs. potențial. Ca și în orice altă carieră, doriți să studiați diferite aspecte ale domeniului, cum ar fi salariul, cerințele de experiență și îndatoririle de serviciu. Resursele umane continuă să crească ca profesie și se preconizează că va înregistra o creștere de 13% a ocupării forței de muncă de acum până în 2022, potrivit Biroului Statistic al Muncii.

Rolul unui manager resurse umane este extrem de important în funcționarea oricărei organizații care angajează oameni. De fapt, acesta contribuie în mod fundamental la cultura, dezvoltarea și personalul excepțional al firmei.

56358410_2465703030128409_3838858248954314752_n

Managerii de top din cadrul companiilor nu numai că îndeplinesc, dar depășesc standardele stabilite de organizația lor. Pentru a deveni un manager performant într-o companie, primul pas este să vă depășiți limitele şi să urmaţi un curs manager resurse umane. Prin stabilirea unor standarde mai înalte, veți putea fi remarcat şi veţi putea deveni angajatul model pe care orice companie şi-l doreşte.

Managerul de resurse umane este important într-o organizație deoarece contribuie la viabilitatea și succesul afacerii prin organizarea strategică a capitalului uman. În timp ce majoritatea oamenilor cred că abilitățile oamenilor sunt ingredientul principal al unui profesionist de succes în resurse umane, trebuie să aveți personal calificat cu abilități tehnice.

Majoritatea locurilor de muncă din resurse umane implică colectarea de date, tratarea documentelor complexe, analizarea informațiilor și prezentarea acestor informații conducerii superioare.

Resursele umane necesită o înțelegere clară a legilor aplicabile, precum și a administrării afacerii. De asemenea, trebuie să fie foarte conștienți de obiectivele și misiunile organizației. Din acest motiv, majoritatea companiilor preferă angajarea unui profesionist în resurse umane care deține o diplomă sau care a urmat un curs de manager de resurse umane. Domeniile care sunt în general considerate a fi legate de resurse umane includ comerțul, administrarea afacerilor, relațiile industriale sau orice altă știință socială.

Pentru o pregătire profesională în domeniul resurselor umane puteţi urma un curs manager resurse umane unde veţi dobândi multe abilități și cunoștințe de afaceri care sunt deosebit de importante. Cel mai bun profesionist în domeniul resurselor umane posedă în mod obișnuit excelente abilități verbale și scrise, precum și competențe în domeniul calculatoarelor și al tehnologiei informației de bază.

Rolul managerului de resurse umane trebuie să fie paralel cu nevoile acestei organizații care se dezvoltă și se schimbă. Organizațiile de succes devin din ce în ce mai adaptabile, mai flexibile, mai rapide pentru a schimba direcția și sunt centrate pe client. Această recunoaștere determină nevoia de a avea manageri instruiţi iar urmând un Curs de Manager HR veţi putea răspunde nevoilor angajatorilor.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei