Criteriul National

Impactul folosirii aerului condiționat asupra somnului

Impactul folosirii aerului condiționat asupra somnului
iulie 12
16:15 2020

caseta-lg-mt09ah-9000-btu

În timpul somnului este posibil să vi se pară că este prea cald și că vă tot învârtiți când pe o parte, când pe alta deoarece vi se pare prea cald; un confort termic deosebit este oferit de Caseta LG MT09AH 9000 BTU care are un aspect discret și un design deosebit.

Unii cercetători au descoperit că aerul condiționat poate stimula organismul și are impact negativ asupra somnului, chiar dacă setăm aparatul să meargă cu o viteză mai mică, deoarece curentul alternativ este posibilă să aibă impact negativ asupra somnului, în ciuda faptului că temperatura mai scăzută conferă confortul termic dorit.

Folosirea aerului condiționat pe timp de noapte poate provoca frisoane și automat, scăderea calității somnului.

S-au efectuat mai multe cercetări privind impactul fluxului de aer condiționat asupra profunzimii somnului; au fost luați subiecți care au fost invitați să doarmă în două camere diferit, cu aceeași temperatură, dar fluxul de aer era la viteze diferite și s-a analizat profunzimea somnului în raport cu temperatura corpului prin efetuarea unei electroencefalograme, apoi s-a făcut o analiză a raportului subiectiv al oamenilor despre somn.

În urma analizei s-a descoperit că atunci când fluxul de aer are  viteză mai mare, chiar dacă temperatura aerului este identică, subiecții s-au trezit mai reci și s-au sițit mai reci în timpul somnului chiar dacă confortul a fost același, profunzimea somnului a fost aceeași și temperatura pielii identică; doar că subiecții au o frevență cardiacă mai mare, tind să se trezească mai des și se foiesc mai des în timpul somnului. Prin urmare nu viteza fluxului de aer are impact ci aerul condiționat, în general și utilizarea curentului alternativ. Analiza s-a realizat pe adulți sănătoși de sex masculin, la femei și la vârstici sesizându-se o influență mai mare a vitezei fluxului de aer condiținat asupra toleranței la aerul condiționat.

Totuși, nici căldura nu asigură un somn confortabil și profund așa că părerile sunt împărțite atunci când vine vorba despre impactul aerului condiționat asupra somnului dacă îl utilizăm pe timp de noapte.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul