Criteriul National

Implantul dentar fast & fixed – principala opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă

Implantul dentar fast & fixed – principala opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă
aprilie 11
19:45 2022

Lipsa unuia sau a mai multor dinți este o problemă care afectează un număr foarte mare de persoane. Absența unuia sau mai multor dinți poate fi cauzată de un accident, de o boală sau de procesul natural de îmbătrânire. Din fericire, în prezent există mai multe soluții pentru înlocuirea dinților lipsă, inclusiv implanturi dentare care au loc într-o singură zi. Un alt motiv pentru care pacienții se prezintă la medicul stomatolog cu dinți lipsă sau cu dinți care trebuie să fie extrași de urgență are legătură cu lipsa unei igiene orale adecvate. Cea mai bună modalitate prin care puteți preveni pierderea dinților presupune curățarea periodică a dinților, periajul realizat de de două ori pe zi și folosirea aței dentare. Dacă aveți deja unul sau mai mulți dinți lipsă sau ați observat unele deteriorări, cel mai recomandat este să vă prezentați la medicul dentist pentru a beneficia de tratamentele stomatologice de care aveți nevoie.

Cum funcționează implantul dentar fast & fixed?

Implanturile dentare se numără printre cele mai recomandate opțiuni pentru dinții lipsă, deoarece reprezintă o soluție permanentă. Un implant dentar fast & fixed este cu atât mai indicat, deoarece are loc într-o singură zi, pacientul obținând astfel rezultatele dorite pe loc. Medicul stomatolog va plasa un șurub de titan, adică implantul propriu-zis, în osul maxilarului. Bineînțeles, dacă pacientul are nevoie de extracție dentară, această procedură va avea loc în aceeași zi cu plasarea implantului, sub anestezie. Rădăcina implantului, adică șurubul, are forma unui dinte adevărat. Pe de o parte, înlocuiește rădăcina dintelui pierdut, acționând ca o rădăcină sintetică, iar pe de altă parte, va servi ca suport pentru coroana artificială care imită perfect dintele natural al pacientului. Implanturile dentare sunt realizate din titan, un metal compatibil cu corpul uman și care se contopește cu țesutul osos în timp. Implanturile arată și se simt ca dinții adevărați, pe lângă faptul că vă ajută să mâncați confortabil, să vorbiți fără probleme și să vă bucurați de o calitate mai înaltă a vieții. Implantul dentar fast & fixed poate fi folosit pentru înlocuirea unui singur dinte, pentru restabilirea unui arc complet sau pentru refacerea unei punți de implant.

Implantul dentar fast & fixed  – pentru o mai bună sănătate orală

În timp ce costul implantului dentar fast & fixed poate varia în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient, reprezintă o opțiune excelentă pentru restabilirea zâmbetului și a funcției orale normale. Ca și în cazul majorității tratamentelor stomatologice, există câteva măsuri de precauție pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a efectua această procedură, cum ar fi potențiale efecte secundare sau anumite alergii. Înainte de a beneficia de un implant dentar fast & fixed, discutați toate opțiunile disponibile cu medicul stomatolog care vă cunoaște istoricul medical.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul