Criteriul National

Implantul dentar si alegerea unei vieti sanatoase

 Breaking News
Implantul dentar si alegerea unei vieti sanatoase
ianuarie 13
06:42 2017

Implantul dentar si alegerea unei vieti de calitate

Deseori am fost pusi in situatia de a merge la stomatolog. Sanatatea danturii este prioritatea noastra din momentul in care suntem copii. Ne ingrijim cat putem de bine si intotdeauna suntem in cautare de medici stomatologi profesionisti. Situatia delicata se iveste cand incepe sa ne lipseasca cate un dinte. Atunci este momentul sa-l inlocuim. Nu trebuie sa amanam inlocuirea dintilor lipsa deoarece tratamentul va deveni mai complicat, iar financiar va fi mult mai costisitor.

Lipsa unui dinte ne face sa ne simtim stanjeniti atunci cand mancam sau cand zambim in public si deseori nu ne interesam de noile metode aparute si ne lasam prada unui stil de viata nesanatos, care ne schimba si pe noi insine, in rau. De aceea, trebuie sa ne ingrijim mereu dintii si gingiile.

De-alungul timpului stomatologia si tehnologia au evoluat si astfel,am ajuns in prezent la implant dentar. Metoda implantului dentar a fost inventata in 1952 de catre chirurgul ortoped Per-Ingvar Branemark, din Suedia. Lucrurile au evoluat si au trecut prin diverse etape de atunci. Tehnologia si stiinta progreseaza continuu pentru a imbunatati rezultatele implanturilor dentare. Astazi rata de succes este de 98%.

Pasii implantului dentar

Implantul dentar este cel mai eficient tratament pentru inlocuirea dintilor lipsa. In prezent, implantul dentar este interventia chirurgicala prin care este introdusa, in osul maxilar,o radacina a unui dinte artificial, realizata din titan. Titanul este materialul cel mai des intalnit in implanturile dentare, fiind cel mai bine acceptat de corpul uman. Implantul dentar actioneaza ca un inlocuitor pentru radacina unui dinte lipsa. Acest dispozitiv este lasat sa fuzioneze cu osul pentru un interval de 3-6 luni. Procesul acestei “integrari” a implantului dentar in osul maxilar se nu numeste “osteointegrare”. Este momentul cand, in jurul implantului, se formeaza tesut osos. Cand aceasta etapa a fost finalizata cu bine (osul a acceptat implantul)se trece la etapa urmatoare. Aceasta difera de la situatie la situatie, daca trebuie sa inlocuiti un singur dinte sau mai multi dinti. Pentru un lipsa unui singur dinte, o coroana il poate inlocui, iar pentru lipsa mai multor dinti se recurge la realizarea unei punti care se va sprijini pe implant.

implant dentarRolul unui implant dentar este de a va inlocui lipsa unui dinte, dar are si rolul de a va reda estetica gurii. Acest aspect este datorat faptului ca implantul dentar se integreaza in structura osoasa si devine foarte rezistent. Astfel, va puteti folosi de el ca si de dintele natural. Implantul dentar este cel mai avantajos tratament si datorita faptului ca un dinte care lipseste poate fi inlocuit fara sa va fie afectati dintii alaturati.

Tehnologie de ultima generatie

Lucrurile au evoluat in tehnologia medicala si astazi puteti beneficia de cele mai bune implanturi dentare. Se foloseste si tehnica Cad-Cam, una dintre cele mai inovative tehnici de realizare a bonturilor implantare si a coroanelor dentare, din zirconiu, adoptand principiul imprimatei 3D.

Investiti inteligent

Medicii profesionisti s-au adaptat situatiei economice si puteti avea sansa sa va recapatati dantura impecabila si sa puteti achita serviciile oferite de catre cabinetul stomatologic, in rate (de exemplu prin Card Avantaj).

Sfatul nostru este sa nu amanati inlocuirea niciunui dinte. Si tratati-va din timp!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

SmartSEO

SmartSEO

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo