Criteriul National

Important de stiut despre cablul de ambreiaj, inainte de a pleca in vacanta de Paste

Important de stiut despre cablul de ambreiaj, inainte de a pleca in vacanta de Paste
aprilie 18
00:30 2019

Mai este foarte putin timp pana cand vom sarbatori, asa cum se cuvine, Sfintele Sarbatori ale Pastilor, si cu totii ne gandim la o alternativa cat mai placuta de a petrece aceste minunate zile, intr-un loc superb din tara. Dar ce se intampla, oare, atunci cand cablul ambreiaj se strica pana sa ajungi la destinatie?

Fara doar si poate,  luna aprilie este uan dintre lunile in care oamenii alearga si freamata dupa cele mai variate cumparaturi. Totodata, daca luna decembrie a fost rezervata service-ului auto, luna aprilie este, prin excelenta, dedicata, reviziei generale a tuturor categoriilor de vehicule care fac parte din clasa moto.

Intrucat foarte multi romani vor alege in sa petreaca vacanta de Paste si de 1 Mai la munte, la mare sau in alte zone minunate de pe plaiurile mioritice, este cert ca siguranta constituie cel mai important aspect atunci cand vine vorba despre deplasarea pe drumurile din interiorul, cat si din exteriorul localitatii de domiciliu.

In aceasta perioada de incordare maxima, o atentie sporita ar trebui acordata cu desavarsire, in prumul rand, partii mecanice! Insa, din punctul de vedere al tehnicienilor si inginerilor marilor scuderii, nici partea electrica, si nici ceea ce tine de caroserie nu ar trebui neglijat, in functie de nevoi.

La fel ca in cazul automobilelor, ambreiajul joaca un rol fundamental in angrenajul motocicletelor. Asta si datorita faptului ca, mare majoritate a defectiunilor ce au legatura cu sistemul de ambreiaj sunt asimptomatice si sunt mai greu detectabile de catre un necunoscator.

De altfel, in cazul defectiunilor majore la sistemul de ambreiaj, dvs v-ati putea expune, involuntar, unor riscuri inutile care ar putea fi evitate in cazul reviziei periodice a motocicletei!

De asemenea, mai trebuie sa notam si faptul ca, odata cu fiecare drum efectuat cu motocicleta, orice cablu ambreiaj sufera mici degradari iremediabile. In aceste conditii, doar inlocuirea acestuia poate salva motocicleta si poate garanta o deplasare in conditii optime de siguranta.

Pentru cablu ambreiaj original, consultati Unimotors >> https://www.unimotors.ro/Cabluri-bowdene-ambreiaj_c_1075_1097_1116_1363.html <<

unimotors

 

Doar 1 din 5 motociclisti detin cunostinte de mecanica

Mai grav decat atat, nu este deloc in regula sa va bazati doar pe banalele notiuni de mecanica elementara insusite. Ne lasam adesea prada aspectului exterior al oricarei masini si uitam un fapt determinant, si anume capacitatea motorului si a celorlalte sisteme sunt esentiale atunci cand rulam motocicleta frecvent pe o infrastructura rudimentara.

Statisticile la capitolul “notiuni de mecanica moto” sunt ingrijoratoare! Doar 20% dintre motociclistii amatori sunt pregatiti si stapanesc notiunile de mecanica elementare, astfel incat sa fie capabili sa realizeze o interventie minora asupra motocicletei. Mai mult decat atat, o sumedenie de fani moto inraiti sunt tentati si atrasi de designul motocicletei, fara sa fie prea mult preocupati de performantele acesteia, dar si fara a fi capabili sa raspunda la intrebari simple legate de motor, ambreiaj sau sistemul de franare.

Oare stim care este utilitatea unui cablu ambreiaj?

In plus, luand in calcul situatia sistemului ambreiaj, un sondaj inopinant al arata ca mai mult de 70% dintre repondenti nu ar sti care este rolul exact pe care il are un cablu ambreiaj. Si, mai mult, nu ar putea detecta micile probleme ale acestei componente, in stadiu incipient!

Pentru a rezuma cele mai sus prezentate, se cuvine sa retinem un aspect primordial. Siguranta si revizia motocicletei sunt primele elemente care conteaza atunci cand pornesti intr-o aventura miraculoasa de vacanta. Acestea te pot scapa de riscul iminent de aparitie a eventualelor defectiuni si de probabilitatea neplacuta de a va strica vacanta.


Totul despre auto-moto, stiri diverse!


 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul