Criteriul National

Importanta filtrului de vopsire si materialelor filtrante in functionarea cabinelor de vopsit

Importanta filtrului de vopsire si materialelor filtrante in functionarea cabinelor de vopsit
mai 19
14:31 2021

Pentru ca din ce in ce mai multi conducatori auto aleg varianta autoturismelor second hand, vopsitoriile fac foarte multi bani. De aceea, cabinele de vopsit sunt din ce in ce mai preferate de catre specialisti pentru realizarea sablarii, vopsirii si altor tratamente de protectie a capotei si a caroseriei masinii, iar rezultatele sunt exceptionale si masinile arata impecabil. De aceea, cabinele de vopsit profesionale sunt absolut esentiale, iar filtrele de vopsitorie si materialele filtrante sunt extrem de cautate.

Ce sunt cabinele de vopsit si din ce sunt alcatuite?

Cabinele de vopsit, judecand dupa aspect, sunt doar containere mari, de forma dreptunghiulara, care au pereti grosi, preasamblati, asigurand inchiderea ermetica si nelasand in exterior sa iasa substantele de vopsire toxice folosite in interior. De aceea, izolatia cabinei de vopsit este alcatuita din poliuretan si trebuie sa fie ignifuga si termoacustica.

Cabina de vopsit clasica dispune de o intrare principala din trei segmente din care unul se poate deschide separat si poate fi folosit ca si usa de serviciu pentru lucratori. O astfel de cabina are tavanul din materiale ignifuge pentru prevenirea accidentelor, iar  pe podea este prevazuta cu un raft ce poate fi folosit pentru depozitarea sculelor si uneltelor necesare vopsirii. De aceea, pentru exhaustare podeaua va avea in mijloc si o fosa cu o lungime de 5 m si o latime de 2.5 m, iar pentr ca operatiunile ce se petrec in interior sa fie efectuate in deplina siguranta, cabina este dotata cu elemente de iluminare pentru tavan, dar si pentru filtre de vopsire si materiale filtrante. Cabinele de vopsit sunt investitii extraordinare pentru antreprenorii care viseaza la o afacere in acest domeniu.

Sistemul de evacuare al cabinelor de vopsire are in coponenta filtre speciale prin care se realizeaza eliminarea aerului din incinta. Acest amestec contine particule de solventi si vopsea care sunt retinute de hartia speciala din filtru, iar gratie formei speciale, filtrul capteaza 90-95% din pulberea imprastiata. Este important de stiut ca, dupa o perioada, aceste filtre trebuie inlocuite pentru ca nu vor mai avea aceeasi capacitate de a filtra ca la inceput.

Cum functioneaza o cabina de vopsit cu filtre de vopsire?

Cabina de vopsit, privita din exterior, pare sa nu fie foarte secreta si nici discreta, lasand la vedere toate actiunile care au loc in interior. De fapt, cabinele de vopsit sunt sisteme complexe din care nu trebuie sa lipseasca filtrele de vopsire, in vederea obtinerii rezultatelor pe termen lung si particulele de vopsea sa nu se disperseze la exterior.

In interior se poate folosi atat vopsea lichida, in camp electrostatic, sub forma de pulbere, ultima forma fiind cea mai apreciata pentru ca se comporta bine in timp. Pentru uscarea rapida si uniforma, este important ca antreprenorii sa investeasca intr-o cabina cu o putere mare de generare a caldurii.

De asemenea, cabina trebuie sa fie prevazute cu instrumnete si dispozitive de siguranta ce constau intr-un manometru ce indica nivelul presiunii din interior, termostat pentru resetare manuala, electro-valva ce controleaza aerul comprimat, precum si comutator pentru presiunea maxima si cea minima si filtre de vopsire si materiale filtrante. Cand unul din componente se deterioreaza, se recomanda schimbarea acestuia cu unele noi, astfel incat investitia sa se dovedeasca eficienta si de lunga durata.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul