Criteriul National

Importanta fotografului profesionist

Importanta fotografului profesionist
august 27
11:42 2018

Stim cu totii, cel putin teoretic, cu ce se ocupa un fotograf: el este acea persoana care se ocupa de executarea de fotografii, incepand cu fixarea imaginilor captate (sau fotografiatul) pe o pelicula sau, mai nou, inregistrarea acestora intr-o camera digitala si terminand cu expunerea lor pe un suport solid din hartie, pe un stick de memorie sau pe un DVD.

Este o meserie aparuta odata cu aparitia primei fotografii. De atunci, aceasta meserie a cunoscut o evolutie fantastica in bine. Iar fotograful este cel prezent la toate evenimentele importante (nunti, cununii civile, botezuri, aniversari, petreceri) din viata noastra, fara exceptie.
Nu o sa vezi nunta fara fotografi nunta, decat in cazul in care mirii chiar nu cunosc importanta acestui personaj. Dar in era in care informatia este accesibila oricui, ignoranta nu este o scuza. Importanta unui fotograf profesionist este de necontestat, mai ales daca vrei sa pastrezi amintirile frumoase o viata intreaga! Fotografia de nunta impune un efort deosebit din partea unui fotograf, deci sa nu credeti ca oricine poate sa realizeze fotografii profi.

Daca vrei sa apelezi la un fotograf profesionist, atunci trebuie sa discuti cu el/ea detalii legate de serviciile foto-video oferite de acesta/aceasta. Poate vei ramane surprins/a sa afli ca alegerea locatiei este oarecum dificila si trebuie sa se dezbata cateva aspect legate de acesta.
Sa presupunem, totusi, ca ti-ai ales deja un profesionist si ai discutat cu el aceste detalii. Ce urmeaza in ziua cea mare? Ei bine, treaba fotografului incepe inca de la primele ore ale diminetii, deoarece va incepe sesiunea foto inca din momentul in care se pregateste rochia si accesoriile miresei, costumul mirelui, si se pune accentul pe interactiunea dintre cei doi.

Aceasta sedinta este, probabil, cea mai importanta din timpul intregii nunti, deoarece surprinde momente mai intime, care in mod normal sunt ferite de ochii lumii. Ca o alta idee, fotografii sunt cei care transforma meseria fotografiatului intr-o adevarata arta.

Ce trebuie sa aveti in vedere, in ziua cea mare? Graba este greseala cea mai frecventa care se face in timpul acestor evenimente. De multe ori, lumea este stresata si pe fuga, de teama sa nu uite ceva sau sa nu intarzie cu sirul evenimentelor, care se petrec intr-o anumita ordine cronologica.

Este extrem de importanta organizarea, mai ales daca vrei ca fotograful de nunta sa surprinda toate momentele deosebite din timpul evenimentului. Asadar, daca stiti sa va organizati sirul evenimentelor din acea zi, totul va decurge ca la carte, nu vor exista intarzieri de niciun fel si puteti sa va relaxati pe tot parcursul sesiunii foto.
Fotograful este creatorul de frumos, singurul care poate transpune amintirile evenimentului special din viata ta in dovezi palpabile, singurul care iti capteaza emotiile si sentimentele pe care le resimtiti, si va creaza amintiri pentru tot restul vietii. In aceste conditii, este de inteles de ce este important un fotograf nunta profesionist la orice eveniment special – doar dedicatia acestuia face diferenta intre o fotografie obisnuita si o fotografie extraordinara, care transmite emotie catre cel care o priveste.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu