Criteriul National

Importanța garniturii la butelie

Importanța garniturii la butelie
ianuarie 24
15:51 2019

În zilele noastre, în ciuda puternicei tendințe de supra-tehnologizare în toate domeniile vieții cotidiene, butelia rămâne totuși o importanță componentă în multe din gospodăriile românești. Din păcate însă, odată cu generațiile noi care decid să o folosească, prea puțini sunt și cei care știu exact ce riscuri implică și cum trebuie să procedeze pentru a se feri de acestea. Distribuitorii s-au înmulțit și ei semnificativ, prea puțini dintre ei ținând însă cont de normele și normativele de siguranță în domeniu. Din fericire, dacă ne numărăm printre aceia care încă folosesc un astfel de echipament, este bine de știut, de exemplu, că la o simplă căutare pe internet, care să investigheze existența de firme de livrare butelii la domiciliu sector 4 de exemplu, vom avea o mulțime de rezultate și vom putea face o alegere informată, în baza acreditărilor pe care respectiva firmă la are. În cazul în care optăm pentru o astfel de soluție, transportul și montajul se va face gratuit de către distribuitor, la fel și verificările de siguranță.

Dacă însă locuim într-o altă zonă, unde nu există astfel de servicii de livrare butelii la domiciliu sector 5 din capitală, sau dacă vrem să ne ocupăm singuri de montaj, trebuie să avem întotdeauna în vedere câteva măsuri de precauție. Pe lângă alimentarea doar din locuri autorizate în acest sens, folosirea doar în poziție verticală și verificarea doar cu apă și săpun a etanșeității, o importanță vitală în utilizarea în siguranță a buteliei o are garnitura de etanșare dintre robinetul buteliei și regulatorul de presiune.

În contextul în care un procent covârșitor din utilizatorii de butelii la domiciliu sector 6 din București sau din alte orașe mari decid să alimenteze în stații GPL, deși această practică este complet interzisă, schimbarea garniturii de fiecare dată când schimbăm și butelia este o modalitate de a ne asigura că nu vor exista scurgeri de gaz, cu atât mai mult cu cât componența gazului GPL pentru autoturisme diferă de cea a gazului special destinat buteliilor, neconținând mercaptan, elementul care dă mirosul înțepător, specific. Desigur, un rol vital îl are și corectitudinea cu care se realizează operațiunea de schimbare a buteliei, dar și atenția cu care operăm.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei