Criteriul National

Importanta iluminatului in locuinte

Importanta iluminatului in locuinte
mai 31
12:46 2017

Iluminatul interior al locuintei cere, in egala masura, si simt artistic, cat si stiinta. Un design corect de iluminat in scop rezidential este si functional, si confortabil, se combina cu arhitectura si decorul si il ajuta pe proprietar sa isi personalizeze locuinta in functie de gusturile proprii.

Rezultatul este experimentat in confort, petrecerea placuta a timpului liber acasa, in viata de familie, dar si motiv de mandrie – pentru ca o casa frumoasa, aranjata cu gust este si un castel, si un sanctuar pentru cei care o locuiesc.

 

La inceputul unui proiect de design interior, unii clienti stiu exact ce isi doresc cand vine vorba de iluminarea interioara a locuintei, in timp ce altii inca sunt in cautarea inspiratiei. Un designer de interior bun ofera idei si informatii generale despre iluminat, astfel incat clientii sa poata face cele mai bune alegeri si sa poata obtine exact ceea ce isi doresc.

 

Iluminatul este unul dintre elementele cele mai trecute cu vederea si totusi extrem de important ale unui design interior bun. Chiar daca nu se doreste sa se creeze un mediu de lux, daca acest principii nu sunt puse in practica in mod corespunzator, nu va exista suficienta lumina pentru a putea face chiar si cele mai elementare lucruri in casa. In plus, iluminatul este, de asemenea, esential in ceea ce priveste crearea spiritului si a ambiantei unui spatiu de locuit, astfel ca obtinerea corecta a luminii de la inceput este vitala.

 

Cand ne gandim la iluminare, tindem sa credem ca este vorba doar dde lumina artificiala. Optimizarea utilizarii luminii naturale este, totusi, esentiala, atat din punctul de vedere al caracterului practic, cat si al aprecierii frumusetii spatiului. Atunci cand se concepe o schema de design interior de la zero, se iau in considerare atat iluminatul artificial, cat si cel natural, insa chiar si intr-un design existent exista inca multe lucruri pe care le putem face pentru a imbunatati situatia.

 

in cazul iluminatului artificial, exista, desigur, o serie de tipuri diferite. Accentul de iluminat, de exemplu, poate fi extrem de eficient atunci cand este utilizat pentru a afisa picturi sau pentru a accentua plante sau obiecte de arta, desi unghiul de iluminare in mod clar trebuie sa fie doar dreptul de a obtine efectul cel mai bun. Iluminarea este importanta in aproape fiecare camera a unei case. In salile de sedinta si studii, de exemplu, ajuta la evitarea contactului cu ochii atunci cand se citeste sau se lucreaza, in timp ce in bucatarie se asigura ca sarcinile pot fi efectuate in conditii de siguranta. De asemenea, iluminarea adecvata este esentiala in baie, in scopul barbieritului sau aplicarii machiajului, de exemplu. Casele mari, cu sufragerii spatioase si un design de interior cu stil pot fi iluminate feeric daca se folosesc candelabre. Nu doar ca sunt minunat de frumoase, insa ofera si lumina necesara spatiului.

 

Dispozitivele de iluminare dau diferite tonuri si culori de lumina, precum si niveluri diferite de luminozitate, cu scopul de a crea un anumit tip de atmosfera intr-o camera. In multe cazuri, se folosesc lampi cu lumini moi si calde pentru a induce un sentiment de calm si relaxare.

 

Bineinteles, obtinerea iluminarii intr-o schema de proiectare de lux nu se refera doar la locul in care sunt amplasate luminile sau la cat de puternice sunt ele luminoase. Elementele de iluminat deosebite, cum sunt modelele de lustre de lux, dar si lampile in sine reprezinta un element al designului general si, atunci cand sunt alese pentru a se potrivi perfect cu stilul camerei, au potentialul de a da viata spatiului si a-i oferi un plus de eleganta si stil.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo