Criteriul National

Importanta iluminatului in locuinte

Importanta iluminatului in locuinte
mai 31
12:46 2017

Iluminatul interior al locuintei cere, in egala masura, si simt artistic, cat si stiinta. Un design corect de iluminat in scop rezidential este si functional, si confortabil, se combina cu arhitectura si decorul si il ajuta pe proprietar sa isi personalizeze locuinta in functie de gusturile proprii.

Rezultatul este experimentat in confort, petrecerea placuta a timpului liber acasa, in viata de familie, dar si motiv de mandrie – pentru ca o casa frumoasa, aranjata cu gust este si un castel, si un sanctuar pentru cei care o locuiesc.

 

La inceputul unui proiect de design interior, unii clienti stiu exact ce isi doresc cand vine vorba de iluminarea interioara a locuintei, in timp ce altii inca sunt in cautarea inspiratiei. Un designer de interior bun ofera idei si informatii generale despre iluminat, astfel incat clientii sa poata face cele mai bune alegeri si sa poata obtine exact ceea ce isi doresc.

 

Iluminatul este unul dintre elementele cele mai trecute cu vederea si totusi extrem de important ale unui design interior bun. Chiar daca nu se doreste sa se creeze un mediu de lux, daca acest principii nu sunt puse in practica in mod corespunzator, nu va exista suficienta lumina pentru a putea face chiar si cele mai elementare lucruri in casa. In plus, iluminatul este, de asemenea, esential in ceea ce priveste crearea spiritului si a ambiantei unui spatiu de locuit, astfel ca obtinerea corecta a luminii de la inceput este vitala.

 

Cand ne gandim la iluminare, tindem sa credem ca este vorba doar dde lumina artificiala. Optimizarea utilizarii luminii naturale este, totusi, esentiala, atat din punctul de vedere al caracterului practic, cat si al aprecierii frumusetii spatiului. Atunci cand se concepe o schema de design interior de la zero, se iau in considerare atat iluminatul artificial, cat si cel natural, insa chiar si intr-un design existent exista inca multe lucruri pe care le putem face pentru a imbunatati situatia.

 

in cazul iluminatului artificial, exista, desigur, o serie de tipuri diferite. Accentul de iluminat, de exemplu, poate fi extrem de eficient atunci cand este utilizat pentru a afisa picturi sau pentru a accentua plante sau obiecte de arta, desi unghiul de iluminare in mod clar trebuie sa fie doar dreptul de a obtine efectul cel mai bun. Iluminarea este importanta in aproape fiecare camera a unei case. In salile de sedinta si studii, de exemplu, ajuta la evitarea contactului cu ochii atunci cand se citeste sau se lucreaza, in timp ce in bucatarie se asigura ca sarcinile pot fi efectuate in conditii de siguranta. De asemenea, iluminarea adecvata este esentiala in baie, in scopul barbieritului sau aplicarii machiajului, de exemplu. Casele mari, cu sufragerii spatioase si un design de interior cu stil pot fi iluminate feeric daca se folosesc candelabre. Nu doar ca sunt minunat de frumoase, insa ofera si lumina necesara spatiului.

 

Dispozitivele de iluminare dau diferite tonuri si culori de lumina, precum si niveluri diferite de luminozitate, cu scopul de a crea un anumit tip de atmosfera intr-o camera. In multe cazuri, se folosesc lampi cu lumini moi si calde pentru a induce un sentiment de calm si relaxare.

 

Bineinteles, obtinerea iluminarii intr-o schema de proiectare de lux nu se refera doar la locul in care sunt amplasate luminile sau la cat de puternice sunt ele luminoase. Elementele de iluminat deosebite, cum sunt modelele de lustre de lux, dar si lampile in sine reprezinta un element al designului general si, atunci cand sunt alese pentru a se potrivi perfect cu stilul camerei, au potentialul de a da viata spatiului si a-i oferi un plus de eleganta si stil.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo