Criteriul National

Importanta mentinerii sanatatii orale

Importanta mentinerii sanatatii orale
noiembrie 13
10:11 2015

cabinet stomatologic timisoaraIgiena orala riguroasa are efecte benefice asupra starii de sanatate a organismului, si a starii de bine in generel. Igiena orala defectuoasa aduce dupa sine si numeroase probleme ale aparatului masticator si asupra cavitatii orale. Cele mai frecvente semne ale unei igiene indoielnice sunt respiratia urat mirositoare, inflamarea gingiilor, aparitia cariilor si intr-un final caderea dintilor.
Pentru mentinerea dintilor curati, a zambetului perfect si a cavitatii orale in cea mai buna stare de sanatate trebuie sa constientizam importanta ingrijirii permanente a dintilor, care este influenta alimentelor nesanatoase asupra dintilor si cat de importante sunt vizitele regulate la cabinetul stomatologic.
Alimentatia este un factor foarte important, care influenteaza in mod direct starea de sanatate a dintilor, gingiilor si a intregului organism. Medicii recomanda consumul de alimente vegetate, in stare cruda, bine spalate si bine mestecate. Alimentele precum guliile, morcovii, telina, merele, ceapa si usturoiul au aport ridicat de vitamine si minerale asupra organismului si in timpul masticatiei realizeaza curatarea mecanica a dintilor.
Medicii stomatologi recomanda evitarea consumului de alimente bogate in carbohidrati, care pe langa faptul ca nu contin substante hranitoare pentru organism, pot provoca leziuni la nivelul mucoasei bucale si favorizeaza dezvoltarea si inmultirea in excesa bacteriilor daunatoare. Printre alimentele care trebuie evitate si chiar eliminate total din alimentatie se numara: chips-urile, snacks-urile si sucurile acidulate.
Pastrarea igienei orale este un alt factor care imbunatateste starea de sanatate a dintilor si gingiilor. Foarte important este ca periuta si pasta de dinti utilizate sa fie corespunzatoare.

Periuta clasica sau electrica trebuie schimbata periodic, in caz contrar pot aparea leziuni la nivelul mucoasei bucale. Este importanta si tehnica de curatare a dintilor, si durata periajului. Trebuie curati si dintii si gingiile, prin miscari rotative, orizontale si dinspre gingie spre dinte, cu o presiune potrivita folosind o periuta de duritate medie sau moale, astfel se realizeaza atat o curatire a dintilor cat si un masaj gingival. In situatia in care gingiile sangereaza abundent periajul danturii nu trebuie oprit, insa este recomndata efectuarea unei vizite la medicul stomatolog.

Cu privire la cea mai potrivita pasta de dinti pe care trebuie sa o utilizam, Dr. Petrean Cosmin, medic in cadrul Clinicii Dentare Pastel Dent din Timisoara ne-a recomandat :”Paste de dinti cu extracte vegetale active de musetel, salvie sau coenzima Q10, pe cat posibil fara substanta chimica Sodium Lauryl Sulphate (SLS free)”. Tot acesta sustine utilizarea periutelor de dinti electrice, care pot realiza o „curatare de buna calitate”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro