Criteriul National

Importanța schimbului de distribuție la timp

Importanța schimbului de distribuție la timp
ianuarie 15
13:16 2019

Distribuția reprezintă un ansamblu de componente care asigură buna funcționare a motorului. Sistemul de distribuție îndeplinește funcțiile de admisie și evacuare, ceea ce înseamnă că se asigură de faptul că, în timp ce gazele arse ies, intră combustibil cu abur și aer. Există două tipuri de distribuții: pe lanț, mai rare, însă mai rezistente, și pe curea. Acestea din urmă, deși au marele avantaj de a fi mai silențioase și mai economice, se și uzează mai repede, ceea ce înseamnă că trebuie schimbate mai repede. În ciuda faptului că necesită o atenție mai sporită, sunt folosite în zilele noastre la scară largă, în special datorită implicațiilor economice pe care le au pentru producători.

În general, service auto Drobeta-Turnu Severin recomanda schimbarea întregului kit de distribuție (format din cureaua de antrenare, rolele de ghidare, rola întinzătoare și în unele cazuri pompa de apă) la fiecare 60.000 kilometri sau la 4 ani, oricare din acestea este prima. Astfel, se încearcă menținerea funcționării motorului în parametri optimi. Adesea însă, la reviziile tehnice periodice se poate constata uzura fizică sau mecanică a componentelor, jocul rulmenților sau pot fi detectate chiar urme de antigel, ceea ce înseamnă că, indiferent de numărul de kilometri parcurși sau de timpul scurs de la ultima schimbare a kitului de distribuție, este imperios necesar să se monteze un alt kit. Service auto Galati explica: orice întârziere în acest sens poate duce la ruperea curelei de antrenare, cauzând astfel ca pinioanele să se lovească în supapele rămase deschise. Toate aceste lucruri duc la defecțiuni extrem de costisitoare ale blocului motor și chiar la incapacitatea de funcționare a acestuia.

Din fericire, schimbarea kitului de distribuție nu este o operațiune nici foarte costisitoare (cel puțin nu în comparație cu riscurile la care ne supunem neschimbându-l la timp) și nici de lungă durată, ceea ce înseamnă că, apelând la orice service auto Craiova sau din alte localități, puteți beneficia nu doar de consultanță adecvată, ci și de servicii rapide și informații suplimentare privind importanța pe care schimbarea distribuției la timp o are pentru buna funcționare a autovehiculului dumneavoastră.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei