Criteriul National

Importanta testelor in marketing afiliat

Importanta testelor in marketing afiliat
decembrie 04
08:11 2017

Marketingul afiliat este procedeul prin care tu, afiliatul, faci niste recomandari de produse sau servicii userilor, adica celor care iti viziteaza pagina web sau de social media, iar ei, dand click pe un link special de-al tau, ajung pe anumite site-uri si comanda ceva. Orice. De regula in maxim 30 de zile de la click.

Totul este automat si functioneaza pe principiul “set & forget”. Si banii (multi, putini) incep sa vina.

Dar cum sa faci ca, la aceeasi munca prestata, sa castigi mai mult? Solutia este data de teste, mai exact de AB Testing (sau Split Testing).

In marketing afiliat trebuie testat orice, iar testele se fac pentru a gasi varianta cea mai atractiva pentru client, cea care iti aduce cei mai multi bani. Adica click-uri, pentru ca odata ce ai trimis userul pe site-ul Advertiserului, nu mai ai nici un fel de control asupra a ceea ce face acel user pe site.

Dar tu trebuie sa trimiti cat mai multi useri relevanti pe site-ul advertiserului, si aici este o linie foarte delicata pe care nu trebuie sa o incalci.

Unde se opreste relevanta? E greu de spus, depinde de multi factori, printre care domeniul promovat si advertiserii folositi. Si tocmai pentru ca depinde de multi factori, testele sunt cu atat mai necesare.

Ce putem (si trebuie) sa testam: ancorele folosite pe linkuri, butoane Call to Action (CTA), tabele comparative, diverse formulari ale paragrafelor care stimuleaza emotia etc.

AB Testing pe aceste elemente ne va arata ce variatii atrag mai multe click-uri, iar daca extindem analiza la perioade mai mari, de 30 de zile, putem vedea si impactul in vanzariel generate, adica in relevanta userilor trimisi pe site-ul advertiserului.

Platformele de afiliere au diverse optiuni de afisare a rapoartelor, iar acest Business Inteligence este extrem de important, deoarece ca sa imbunatatesti ceva trebuie sa stii la ce nivele sti in prezent, si la ce nivel ajungi in urma unei schimbari.

AB Testing iti poate arata ce tip de link este click-uit mai des de vizitatorii tai, ce continut ii intereseaza mai mult, la ce culori raspund mai bine etc. In combinatie cu un serviciu cum este HotJar pot afla informatii extrem de utile despre traficul pe site, si poti folosi aceste informatii pentru a creste rata de click, adica pentru a trimite mai mult trafic, la fel de relevant, advertiserului, iar acest lucru se traduce instant in vanzari si comisioane mai mari.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo