Criteriul National

Importanța utilizării produselor ecologice pentru firmele de curațenie

Importanța utilizării produselor ecologice pentru firmele de curațenie
octombrie 10
19:01 2018

Când vine vorba despre numeroasele firme de curațenie din peisajul urban și regional, acestea trebuie sa aibă în vedere multe aspecte pentru a fi considerate de încredere, dar și pentru a se poziționa într-o manieră corespunzătoare în mintea clienților.

Unul dintre cele mai importante aspecte este reprezentat de utilizarea produselor ecologice în procesul de curățenie.

Iata de ce este important pentru firmele de curațenie să folosească pe cât posibil produse ecologice!

O casă mai “sănătoasă”

Dacă firma de curățenie la care alegi să apelezi la un moment dat folosește produse ecologice, specialiștii susțin că astfel nu mai există substanțe chimice absorbite în pielea persoanelor care curață și care locuiesc în spațiul respectiv. Beneficiile pentru sănătate se extind la membrii familiei care nu mai respiră acei agenți de curățare toxici, care persistă în aer și se așează pe suprafețe.

Studiile au arătat ca utilizarea unui spray de uz casnic, chiar și o singură dată pe săptămână, crește riscul de a dezvolta astm. Utilizarea produselor ecologice poate reduce șansele de a dezvolta aceasta boală, care în prezent este cea mai intalnită boală cronică.

Un mediu mai curat

Atunci când utilizezi multe produse de curățare, substanțele chimice dăunătoare sunt eliberate în mediul înconjurător.

Prin intermediul opțiunii anumitor firme de curățenie de a opera cu produse ecologice, ele contribuie într-o oarecare măsură la reducerea poluării și la minimizarea impactului asupra depleției stratului de ozon și a schimbărilor climatice globale.

Multe produse ecologice sunt caracterizate, de asemenea, de ambajale reciclabile care minimizează deșeurile.

Produse mai sigure

Produsele de curățare convenționale presupun riscuri destul de mari, precum arsurile chimice la nivelul pielii și ochilor curățătorului. Astfel, prin faptul ca aleg produse ecologice, firmele de curațenie se orientează către acțiuni care îndeplinesc standardele stricte privind toxicitatea prin inhalare, combustibilitate și absorbția pielii. Astfel de studii au fost întreprinse și de firma Urgent Curat, care oferă servicii profesionale de curățenie în orașul București și împrejurimi.

O mai bună calitate a aerului

Produsele de curațenie standard miros foarte puternic. Cei care administrează firmele de curațenie înteleg nevoile clienților de a găsi o locuință curată, în care să respire un aer plăcut.

Multe produse de curațenie ecologice includ uleiuri esențiale naturale cu miresme plăcute. Într-o oarecare masură, procesul de curățare se apropie de un anumit nivel al aromoterapiei, atunci când sunt folosite astfel de produse.

Produsele ecologice de curățenie sunt mai ieftine

Pentru curățenia la domiciliu, dar și la birouri sau în spații comerciale, aceste produse ecologice de curățenie sunt în general mai ieftine decât cele convenționale.

Investiția în produsele ecologice are sens și pentru firmele de curățenie, deoarece costul acestor produse a devenit mult mai competitiv, în timp ce curățarea ecologică reduce riscurile de îmbolnăvire pentru angajații firmei de curățenie din varii motive, precum și riscul de incendii și diverse deversări chimice.

Aceste produse ecologice conțin mai puțini agenți antibacterieni, lucru care contribuie la importanța lor pentru a trăi într-o casă “sănătoasă”.

Majoritatea clienților care apelează la firmele de curățenie sunt interesate de calitatea produselor pe care le folosesc aceste firme, mai ales familiile cu copii mici, care trebuie să trăiască într-un mediu curat și sănătos.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei