Criteriul National

Imprejmuirea unui teren: 5 aspecte importante de care sa se tina cont

Imprejmuirea unui teren: 5 aspecte importante de care sa se tina cont
aprilie 06
13:36 2020

Atunci cand detii un teren, una dintre cele mai importante investitii pe care trebuie sa o faci este ridicarea unui gard. Imprejmuirea locului e necesara pentru delimitarea sa, insa daca alegi sa cultivi suprafata de pamant trebuie cu atat mai mult sa o protejezi impotriva unor eventuale distrugeri cauzate de persoane straine ori animale salbatice. 

Instalarea unui gard de calitate te va ajuta sa-ti mentii proprietatea in siguranta, mai ales daca nu se afla in apropierea casei tale. Totusi, inainte sa ridici o constructie in jurul terenului tau este necesar sa iei in calcul cateva aspecte importante pentru a te bucura de rezultate optime. Iata despre ce este vorba!

1. Tipul de gard

Cu siguranta, cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iei in ridicarea gardului este materialul pe care-l vei folosi pentru acesta. Gardurile din lemn sunt in continuare unele dintre cele mai folosite si asta datorita pretului avantajos. Insa, daca vrei sa alegi un produs usor de folosit, care sa reziste in timp si sa faca fata conditiilor meteo nefavorabile, cel mai bine ar fi sa folosesti garduri metalice de la Mathaus. Panouri bordurate zincate sau din otel galvanizat, plasa sudata ori impletita, toate necesita foarte putine materiale de constructie si sunt usor de montat. Gardul metalic garanteaza un nivel ridicat de rigiditate, este rezistent la coroziune, se adapteaza perfect oricarui tip de teren si este mai ieftin decat alte variante ce pot fi folosite pentru imprejmuire.

2. Inaltimea si structura gardului

Daca ai pus la punct detaliile referitoare la tipul de gard, in continuare trebuie sa tii cont de inaltimea si structura acestuia. In general, daca vrei sa iti protejezi culturile si sa impiedici patrunderea animalelor pe terenul tau, cel mai bine ar fi sa te gandesti ce fel de vietuitoare pot veni in contact cu gardul. Spre exemplu, daca vorbim de animale de marime medie este foarte eficienta o imprejmuire realizata din plasa innodata cu ochiuri mari, la care se mai poate adauga in plus un rand de sarma ghimpata in partea superioara. In cazul in care crezi ca suprafata de pamant poate fi invadata de animale mai mari, precum cai sau ponei, atunci sunt necesare plase de gard cu ochiuri progresive, care sa fie mai dese in partea de jos.

3. Modalitatea de montare a stalpilor

Stalpii de gard sunt deosebit de importanti deoarece ei asigura sustinerea intregii constructii. Acestia trebuie sa fie cu cel putin 50 de cm mai inalti decat panourile folosite, pentru ca ii vei monta direct in pamant. In ceea ce priveste materialul din care vor fi confectionati, ia in considerare stalpi din fier sau beton, care sa ofere rezistenta la conditiile meteo, amplasati la o distanta de 2,5 metri unul de altul, pentru gardurile inalte si lungi. Daca vorbim de garduri joase si scurte, atunci distanta ideala intre stalpi este de 1,5 metri.

4. Autorizatia de constructie

Daca iti inchipui ca poti ridica gardul dupa bunul plac pe terenul propriu, afla ca legislatia in vigoare prevede ca orice imprejmuire care delimiteaza o proprietate sa aiba o autorizatie de constructie si, prin urmare, un proiect realizat de arhitect. Exceptate de la legea 50/1991, care reglementeaza constructiile de acest tip, sunt doar gardurile pe care o persoana intentioneaza sa le realizeze in curtea sa, precum un tarc pentru animale sau un gard in jurul unei gradini. In functie de tipul proiectului tau si terenul aferent, adreseaza-te autoritatilor locale si solicita indrumari cat mai precise. Planificarea urbanistica nu poate fi ignorata chiar daca este vorba doar de un gard.

5. Peisajul ambiental

Integrarea constructiei in peisajul local este esential chiar si atunci cand vrei sa imprejmuiesti un teren. Habitatul in care se regaseste suprafata de pamant poate functiona in baza unor ratiuni estetice si administrative, de care trebuie sa tii cont cand ridici gardul, mai ales daca terenul se afla in apropierea unui drum public.

Alegerea si instalarea corecta a unui gard de calitate te va ajuta sa iti tii proprietatea in siguranta, dar si sa respecti prevederile legale sau peisagistica zonei. Acorda atentie aspectelor prezentate daca vrei sa imprejmuiesti un teren, pentru ca o decizie bine documentata iti va fi de folos si ca sa economisesti timp si resurse financiare.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul