Criteriul National

IMPRESIONANT! Circul politic continua in mare stil…

iunie 12
12:40 2015

 

 Motto „Iliescu, nu fi trist! Ponta este comunist!” „Mai bine golan decat pesedist”, „Ioan Rus, diaspora te-a auzit”

Motiunea de cenzura a picat la vot in Parlament, iar protestele din tara la adresa Guvernului Ponta au luat sfarsit in jurul orei 14:00.

Manifestarile au inceput la ora 11:00 si timp de cateva ore oamenii au stat in strada pentru a-si exprima nemultumirea fata de Executiv

 Motiunea de cenzura depusa de PNL pe subiectul votului prin corespondenta a picat, prin urmare Guvernul Ponta ramane in functie.
urne
Din totalul de 554 de senatori si deputati, au fost prezenti 417. Au votat 214 senatori si deputati, 7 voturi au fost anulate. 194 de voturi au fost „pentru”, iar 13 „contra”.

Pentru ca motiunea sa treaca si guvernul sa cada era nevoie de 278 de voturi.

Nu au votat decat parlamentarii Opozitiei, de la PSD neparticipand la vot decat Victor Ponta, Valeriu Zgonea si Ecaterina Andronescu.
Premierul s-a aratat multumit de rezultat, iar liderii Opozitiei si-au exprimat speranta ca viitoarea motiune de cenzura, de la toamna, va fi incununata de succes.

 

Imi imaginez cita mandrie trebuie sa aibă romanii din țara fata de toata…aceasta adunătura.

Va las sa va imaginați cum sunt văzute toate acestea din străinătate.
Comuniștii sunt din nou la putere. Nu vor pleca inainte de a ne aduce la sapa de lemn si de a ne distruge incă un deceniu de efort si munca!

Cu toate acestea, „baietii” de la butoane si-au dat mana si au actionat din nou, la timp!

Ignorand si sfaidand pe oricine siorice, au incercat cu aceasta ocazie o „mostra” de rebeliune dupa o reteta stalinista brevetata…

Populatia inerta inca nu se poate dezmetici din acest somn prelung. Tot asa, romanii plecati pentru un trai mai bun sunt ostracizati de acesti neo-comunisti si de tot acest aparat represiv , acest conglomerat, acest mamut ferchezuit in doctrina „rosie” social-democrata ce coabiteaza cu „sora” sa liberra, asemeni unor spirite malefice, vatamatoare!

Diaspora dorește același lucru ca si familiile lor din țara: Justiție si Democrație Occidentala.

Ponta, guvernul sau si Parlamentul penal actual sunt exact opusul acestei aspirații legitime ale romanilor.
Im exprim pe final dorinta ca „Il Dottore Ponta sa faca un gest de onoare (DACA MAI POSEDA ASA CEVA) si sa se intoarca degrab  in Albania sa natală,deoarece fara el am respira altcumva si am avea specialisti mai titrati si mai priceputi!

Si inca ceva, voi milita in numele tuturor celor ce alcatuiesc acest ziar -Criteriul National deoarece romanii nu au alta țara decat aceasta-Romania si merita sa fie respectati si condusi intelept si nu asa bezmetic si fara orizont ca pana acum!

Sursa foto : www.mediafax.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo